Notes de premsa

Reus se suma a la declaració de Colònia per avançar en el benestar dels nens i nenes a les ciutats

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 5/11/2019
Signants de la Declaració de Colònia

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, va signar el dijous 31 d’octubre al Palau Macaya de Barcelona, en nom de la ciutat, la Declaració de Colònia impulsada pel Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) en el marc d’una trobada de municipis amb el segell de Ciutats Amigues de la Infància. Reus ha signat aquesta declaració en qualitat de municipi aliat del «Programa ciutats amigues de la infància», pas previ al reconeixement com a ciutat Amiga de la Infància.

Cada dos anys, el Comitè Espanyol d'Unicef reconeix públicament amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància aquells municipis que aposten pels drets dels nens i nenes, complint els principis de la Convenció sobre els Drets dels Infants.

La Declaració de Colònia reconeix la vigència dels principis de la Convenció coincidint amb el seu 30è aniversari i situa les ciutats a l’espai central de la promoció dels drets de la infància i l’adolescència.

Les ciutats que han signat la declaració constaten que la Convenció sobre els Drets del Nen i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) van de la mà i que els drets de la infància i adolescència no poden complir-se sense l’èxit de la implementació dels ODS. Els ODS són una iniciativa impulsada per Nacions Unides que inclou 17 objectius i 169 metes com acabar amb la pobresa, la fam i la desigualtat econòmica i treballar per la transició energètica per combatre la crisi climàtica, entre altres.

Per això, aquestes ciutats es comprometen a demostrar resultats concrets, sostenibles i quantificables, a promoure la participació significativa dels nens i nenes i a eliminar la discriminació contra nens, nenes i joves en totes les seves polítiques i accions.

El document també defineix cinc objectius: tots els nens i nenes han de ser valorats, respectats i tractats de manera justa; tots els nens i nenes tenen veu, necessitats i prioritats que es tenen en compte a l’hora de prendre decisions; tots els nens i nenes tenen accés a serveis bàsics de qualitat; tots els nens i nenes viuen en un entorn segur, protegit i net i tots els nens i nenes tenen l’oportunitat de gaudir de la vida familiar, el joc i l’oci.

Reus vol esdevenir Ciutat Amiga de la Infància

El 22 d'octubre de 2018, al Palau Municipal, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la presidenta d'UNICEF Catalunya, Anna Folch, van signar el document d'adhesió de Reus com a municipi aliat del «Programa ciutats amigues de la infància», un pas previ al reconeixement com a ciutat Amiga de la Infància. L'objectiu és reforçar les polítiques adreçades de manera específica a la població entre 0 i 18 anys que es fan a la ciutat.

Es preveu que a finals de l’any 2020 Reus esdevingui Ciutat Amiga de la Infància, si compleix tots els requisits exigits per UNICEF.

Signants de la Declaració de Colònia
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.