Notes de premsa

Sexualitat i emocions en l’adolescència, últim taller del programa Família i Ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 2/05/2016

La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística tanca aquest dimarts 3 de maig els tallers del programa «Família i ciutat, educació compartida», estrenat aquest curs com una evolució de l’Escola de Pares. El programa ofereix actuacions d’acompanyament a la tasca educativa de la família, i té com a objectiu proporcionar informació, formació i acompanyament en la funció educativa diària de les famílies, entesa com el pare i la mare, els avis, i altres adults que intervenen en el microsistema del nens i les nenes a través de diversos continguts que es poden enfocar des del punt de vista de l’infant, o des del punt de vista de les habilitats dels familiars.

Aquest dimarts 3 de maig a les 18:00h, a la sala annexa de la Biblioteca Central Xavier Amorós tindrà lloc el taller «D’allò que no es parla a casa: sexualitat i emocions». Adreçat a pares i mares d’adolescents, amb una metodologia dinàmica i participativa, el taller anirà a càrrec de Glòria Canyet, de la Fundació Familium. Hi col·labora el Pla Educatiu d’Entorn. Les emocions, el desig afectivosexual, els conflictes… sovint arriben a l’adolescència com una olla a pressió. Entendre aquest procés hormonal i evolutiu és fonamental per poder acompanyar els fills durant aquesta etapa crítica i alhora meravellosa, entendre cadascuna de les seves fases, millorar la comunicació amb una escolta activa i assertivitat per reforçar el vincle; adquirir habilitats emocionals per gestionar millor els conflictes; facilitar eines per posar límits I normes i difondre el llibre Famílium 2.0. Sobreviure l'adolescència, i altres recursos.

El programa «Família i ciutat, educació compartida», tancarà definitivament el curs el dimecres 1 de juny a les 18:00h a la sala d’actes de l’antic hospital amb una trobada dels grups de debat de les tertúlies dialògiques pedagògiques. Durant la sessió es presentaran els resultats obtinguts i la valoració del procés d'aprenentatge.

«Família i ciutat, educació compartida», planteja accions en els àmbits següents:

  • El desenvolupament evolutiu durant el creixement dels infants (aspectes físics, cognitius i psicològics).
  • La seguretat en cada etapa del desenvolupament: a la llar, en l’ús d’Internet i les xarxes socials, en les relacions (relacions positives, saludables, i no violentes), hàbits per a una bona salut, riscos de les substàncies tòxiques i addictives, etc.
  • L’àmbit emocional: comunicació entre els membres de la família, foment dels rols igualitaris entre pare i mare, acompanyament en la formació intel·lectual i acadèmica dels fills, temps de lleure, etc.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.