Notes de premsa

Tarragona i Reus promouen un projecte col·laboratiu per la utilització de dades obertes per impulsar la reactivació econòmica i social

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 25/02/2021
Workshop inici Open Data Lab

Els ajuntaments de Tarragona i Reus han impulsat el primer workshop de la temporada de l’Open Data Lab Camp de Tarragona, que ha tingut lloc aquest dijous 25 de febrer en format telemàtic, i en el que s’ha presentat el repte col·laboratiu “Dades reactivació econòmica i social Covid-19 al Camp de Tarragona”. El projecte busca la recopilació de dades obertes útils sobre l’impacte de la pandèmia sobre la salut, l’economia i el benestar de les persones, per tal que puguin servir per impulsar la recuperació econòmica i social. El workshop també ha servit per presentar els objectius i esdeveniments que l’Open Data Lab ha programat al llarg de l’any i que impulsen conjuntament les dues ciutats.

Montserrat Flores, regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus afirma que: "Amb aquest projecte contribuïm a posar de relleu la importància de localitzar i usar les dades per a una bona presa de decisions, i la necessitat que la societat conegui en què es basen les decisions que es prenen i puguin contribuir a conèixer i usar críticament aquestes dades. I aquesta dimensió de col·laboració i transparència és especialment necessària en temps de qüestionament informatiu i de fàcil circulació de rumors i fake news".

 

Jordi Fortuny, regidor de Transparència, Accés a la Informació i Govern Obert, de l'Ajuntament de Tarragona, destaca que “L’Opendatalab TGN s’ha consolidat i ha esdevingut un focus de coneixement i de generació d’oportunitats a partir de les dades obertes, on des de l’Ajuntament de Tarragona seguim apostant i establint canals via www.tarragona.cat per rebre peticions de la ciutadania per enriquir el catàleg disponible. En definitiva encoratjo a la comunitat de l’OpenDataLab TGN a treballar conjuntament en un projecte que està orientat a localitzar dades obertes i divulgar la seva utilitat amb l’objectiu d’aconseguir una reactivació econòmica i social”. 

El workshop d’aquest dijous ha servit per fer una crida a la comunitat que treballa amb dades obertes perquè participi en el projecte col·laboratiu que preveu la utilització activa de dades sobre els efectes de la pandèmia al territori. Es preveu la recerca de dades sobre l’estructura econòmica, social i demogràfica dels sectors afectats, i dades sobre l’impacte laboral i econòmic, amb l’objectiu que puguin ser útils per mostrar tendències de futur sobre l’impacte en els sectors econòmics i socials i, contribuir així a la planificació de la reactivació econòmica i social.

Open Data Lab organitzarà al llarg de l’any diverses sessions formatives amb l’objectiu de fomentar l’ús i els beneficis de les dades obertes per part de la ciutadania, les empreses i l’administració pública per orientar la presa de decisions i l’objectiva transparència basada en el coneixement obtingut amb l’encreuament massiu de dades públiques, així com sessions específiques amb professionals que treballen amb dades obertes.

El workshop ha comptat amb la ponència inicial d’Alicia León Molina graduada en estadística i tècnica de Data gender Lab de La Ciba que ha presentat el projecte “Dades x Covid19 x Dones x SCGramanet” que mostra l’impacte de la pandèmia amb perspectiva de gènere orientat a la presa de decisions públiques.

Workshop inici Open Data Lab
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.