Actes en commemoració del Dia Internacional dels Arxius

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 24/02/2021
E.g., 24/02/2021
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dia Internacional dels Arxius
Programació dels actes previstos en commemoració del Dia Internacional dels Arxius
Divendres 03 Juny, 2016

L'International Council Archives, l'ICA, va ser creat per la UNESCO el 9 de juny de 1948 i des de llavors, les dues organitzacions han col·laborat de forma intensa en la promoció dels arxius i des de l'any 2008, en commemoració del 60è aniversari de l'ICA, s'uinstaurà el 9 de juny com a Dia Internacional dels Arxius.

 

L'ICA, en tant que representa a la comunitat profesisonal que es dedica a la gestió documental i els arxius en el món, en l'Assemblea general celebrada a Oslo al setembre de 2010 va proposar, i es va aprovar per unanimitat dels delegats, la DUA (Declaració Universal dels Arxius) amb la voluntat de ser l'expressió de les exigències fonamentals de la professió amb independència de les cultures i amb la finalitat de reconèixer el paper clau dels arxius, tant en la transparència administrativa i en la rendició de comptes com en la preservació de la memòria social col·lectiva i en la investigació històrica.

 

La UNESCO, en la seva 36è Conferència general que va tenir lloc a París, el 10 de novembre de 2011, va adoptar una resolució en que felicitava a l'ICA per la seva tasca en l'eleboració de la DUA al mateix temps que feia seva aquesta declaració i encoratjava els estats membres a tenir en compte els pirncipis que aquesta formulava i a aplicar estrategies i porgrames en el futur en llur respectiu àmbit nacional.


L'Arxiu de Reus, ha preparat una sèrie d'actes en commemoració del Dia Internacional des Arxius, el 9 de juny. Podeu consultar-los al programa adjunt.

Dia Internacional dels Arxius
Programació dels actes previstos en commemoració del Dia Internacional dels Arxius

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.