Història i situació

La ciutat de Reus es troba prop del mar i de les muntanyes de la Costa Daurada, en un emplaçament estratègic pel que fa a les comunicacions i infraestructures.

Reus és una ciutat mitjana, a mig camí, però a tocar, del mar Mediterrani i de les muntanyes de la Costa Daurada i separada per només un centenar de quilòmetres de Barcelona, així com a 250 quilòmetres de distància de França. Té el seu origen en l’Edat Mitjana, però inicia el seu creixement poblacional i urbà al segle XVIII, fins al punt d’arribar a ser la segona població de Catalunya. També es convertiria en la ciutat de referència dels moviments culturals sorgits al segle XIX, després de Barcelona. A més, l’empenta industrial i després comercial van ser destacables.

En l'actualitat, té un pes determinant dins el Camp de Tarragona, la segona àrea demogràfica, econòmica i metropolitana de Catalunya, liderant un territori divers geogràficament. Com a teló de fons, a 30 quilòmetres, s'hi troben les muntanyes de Prades i del Priorat, la Mola de Colldejou i la Mussara; i a l'horitzó, el Mediterrani de la Costa Daurada, amb Salou i Cambrils a quinze minuts de distància.

L'emplaçament al prelitoral fa que Reus es caracteritzi per estius calorosos i hiverns moderats, amb precipitacions irregulars.

Vista de la ciutat de Reus