Notes de premsa

Acord per millorar l’aparcament a l’entorn de l’Hospital

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 19/11/2018
Foto de la roda de premsa

L’Ajuntament de Reus ha arribat a un acord amb l’empresa concessionària dels pàrquings de l’Hospital Sant Joan i de l’Edifici Tecnoparc (Iridium) que resoldrà els problemes d’aparcament a l’entorn del centre sanitari. L’acord deixa les mans lliures a la societat municipal Reus Mobilitat i Serveis per construir l’aparcament en superfície projectat a l’exterior de l’Hospital (amb una tarifa màxima de 2 euros al dia); i integra els aparcaments subterranis del Tecnoparc i de l’Hospital a la xarxa i el sistema de preus públics de l’empresa municipal (amb un màxim d’1 i 4 euros al dia, respectivament). En total, 1.527 places amb preus públics a l’entorn de l’hospital.

L’acord ha estat aprovat aquest dilluns, 19 de novembre pels consells d’administració de Reus Mobilitat i Serveis i de Redessa.

El consell de Reus Mobilitat i Serveis ha acordat la construcció de l’aparcament en superfície projectat a l’exterior de l’Hospital. Tindrà 297 places de zona blava i una tarifa de 50 cèntims l’hora, amb un màxim de 2 euros al dia. La construcció del nou aparcament de zona blava té un pressupost de licitació de 449.197,54 euros.

Fruit de l’acord entre Reus Mobilitat i Serveis i Iridium, l’aparcament de l’Hospital s’integrarà al sistema d’abonaments multipàrquing de la xarxa municipal. Tindrà 650 places a un preu màxim de 4 euros al dia. La tarifa màxima diària actual és de 8 euros.

Les 580 places de l’aparcament de l’Edifici Tecnoparc podrien tenir un preu màxim d’1 euro al dia, pendents dels estudis definitius per part de Reus Mobilitat i Serveis per fixar les tarifes finals. La tarifa màxima diària actual és de 9,20 euros.

Reus Mobilitat i Serveis assumirà la gestió dels dos aparcaments, en un model semblant a l’acord al de l’aparcament del centre comercial de l’avinguda de Sant Jordi. L’acord de gestió suposa repartir els futurs beneficis en una proporció de 90/10, tenint en compte que la concessionària ha realitzat tota la inversió.

Finalment, l’acord preveu la construcció  d’un nou accés a l’aparcament de l’Hospital des de la rotonda principal de l’avinguda de Bellissens per facilitar l’entrada als usuaris. L’obra ha d’estar feta en un termini màxim de 6 mesos; i s’adequaran els dos aparcaments als estàndards i a la maquinària de Reus Mobilitat i Serveis. Els costos d’aquestes actuacions s’estimen en 376.000 euros: 297.000 euros a l'aparcament de l'Hospital i 79.000 a l'aparcament de l'Edifici Tecnoparc.

Lideratge de Reus Mobilitat i Serveis
L’acord dotarà l’entorn de l’hospital de 1.537 places a preus públics, que resoldran els problemes d’aparcament a l’entorn del centre sanitari; i confirma el lideratge de Reus Mobilitat i Serveis en la gestió d’aparcaments

L’empresa municipal gestionava fins ara 3.210 places de 8 aparcaments subterranis públics. Ara hi sumen 1.230 places més (580 de l’Edifici Tecnoparc i 650 de l’Hospital). En total: 4.440 places, distribuïdes en 10 aparcaments.

Foto de la roda de premsa
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.