Notes de premsa

Alsys s’implanta al CEPID i consolida el clúster d’empreses TIC del Tecnoparc

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 24/04/2012
Presentació de la implantació d'Alsys al clúster TIC del Tecnoparc

resa proveïdora de serveis informàtics Alsys Information Techonologies SL, iniciarà pròximament la seva activitat al Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID), del parc tecnològic de Reus. Aquesta nova implantació empresarial contribueix a consolidar un clúster d’empreses del sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions a l’entorn del Tecnoparc. El CEPID, l’Edifici Tecnoparc; i el mateix parc tecnològic estan dotats amb la tecnologia necessària per atraure empreses del sector.

L’Ajuntament de Reus ha definit una orientació estratègica per les noves tecnologies com a mitjà de suport a la innovació, i com a sector econòmic transversal i amb projecció de futur.

Alsys
Alsys, amb una plantilla de 50 treballadors (el 80% de perfil tècnic) i la previsió de créixer en un 30% en dos anys, inicia la seva activitat al CEPID fidel als objectius estratègics fundacionals: acostar les pràctiques i usos informàtics de les grans corporacions a la petita i mitjana empresa i a les administracions públiques locals.

Alsys Information Techonologies SL, va néixer a Reus el 2002 de la mà de Juan Ramon Guillén i Ruben Martí, amb un capital social de 12.000 euros i unes oficines de 30m2. Neix amb una filosofia de servei i disseny d’infraestructures informàtiques per al teixit empresarial del territori en els camps de la seguretat informàtica, les infraestructures de xarxes i comunicacions, la missatgeria i el treball en grup i la virtualització d’aplicacions amb tecnologia CITRIX.

L’any 2004, Alsys es consolida com a proveïdor de serveis informàtics de tecnologia avançada a nombrosos hospitals de Catalunya i d’atres clients com l’Ajuntament de Reus, Diputació de Tarragona, les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs, o la Cambra de Comerç de Tarragona.

L’empresa encara el futur posant l’accent en l’optimització de costos; la protecció i la integritat de les dades; i l’accessibilitat, tant per a l’empresa privada com per l’administració publica; són la base de qualsevol projecte de futur. Un futur que implicarà liderar la construcció del primer Datacenter del territori com aposta definitva per la innovació i el territori.

Clúster TIC
L’impuls d’un clúster TIC afavoreix la diversificació econòmica i una nova industrialització de la ciutat. Els principals avantatges són:

  • Crea sinèrgies entre empreses i valor afegit
  • Potencia l’R+D+I
  • Genera coneixement i innovació
  • Genera més oferta i demanda per concertació
  • Configura un centre de referència empresarial en TIC

L’Ajuntament de Reus va elaborar un estudi de viabilitat d’un clúster TIC a la ciutat, amb enquestes a una vintena d’empreses del sector radicades a Reus i l’entorn. El resultat va ser el següent:

  • El 70% considera molt interessant el project
  • El 40% té interès en ubicar-s’hi de manera immediata; i el 25%, a mig termini. EL 35 no contesta.

El clúster TIC té una estructura semblant al 22@. Actualment agrupa 22 empreses del sector, a les quals s’hi sumen el sector públic, amb el Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l’Ajuntament de Reus; i un regulador del sector, el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT).

El clúster agrupa empreses de totes les tipologies del sector: seguretat informàtica, programació, tractament de dades, manteniment de la xarxa, emmagatzematge, producció audiovisual…

Les magnituds del clúster TIC són les següents:

  • 22 empreses (grans, com T-Systems i Siemens; mitjanes, com Alsys; i noves empreses, com Kirubs, Mifune)
  • Uns 450 treballadors
  • Uns 4.700 m2 ocupats (la meitat de la superfície del CEPID i l’Edifici Tecnoparc)
  • Entre 23 i 25 milions de facturació anual.

 

El conjunt de la ciutat compta amb 44 empreses del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, amb uns 900 treballadors.

Tecnoparc, emplaçament estratègic
El Tecnoparc és un emplaçament estratègic amb la infraestructura necessària per generar l’atracció d’empreses TIC. La implantació d’empreses del sector permet sumar a les infraestructures tècniques de cada empresa la infraestructura tecnològica i de comunicació de gran valor i d’alta qualitat, ja previstes inicialment en els dissenys constructius de l’Edifici Tecnoparc, el CEPID i del conjunt del parc tecnològic.

Com a exemple, tot l’àmbit del parc tecnològic disposa de canalitzacions de telecomunicacions municipal; en el conjunt de Reus, són més de 50 km; i la xarxa de fibra òptica de la ciutat abasta 400 km.

La seu del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) ha estat el catalitzador d’un clúster TIC a Reus. L’emplaçament, primer a REDESSA i, definitivament al Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID), ha generat un pol d’atracció per a la implantació d’empreses de base tecnològica, que se sumen a les ja existents al territori i que treballen a l’entorn del Tecnoparc.

També cal tenir en compte que la implicació de les administracions, la universitat i el sector privat en el parc tecnològic de Reus configura una cartera de serveis d’alt valor afegit, tant de caràcter cientificotecnològic, orientats al suport a l’R+D+I (tecnologia, informació, difusió, formació…), com de capacitació i desenvolupament empresarial (assessorament, networking, gestió empresarial…).

En aquest sentit, aquesta la infraestructura dinamitzadora i de suport empresarial del Tecnoparc contribueix a la diversificació econòmica del parc tecnològic. És a dir: permet impulsar el clúster TIC, i, la vegada que es mantenir l’aposta pel sector de la Nutrició i la Salut.

Presentació de la implantació d'Alsys al clúster TIC del Tecnoparc
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.