Notes de premsa

Arriba al Teatre Fortuny la “Fedra” de Racine, en versió de Sergi Belbel i Emma Vilarasau com a protagonista

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 9/04/2015
Imatge dels actors i actrius caracteritzats per a l'obra

Els dies 14 i 15 d'abril arriba al Teatre Fortuny l'obra “Fedra”, del francès Jean Racine (1639-1699), inspirada en els textos clàssics d'Eurípides i Sèneca. Emma Vilarasau interpreta el paper de Fedra i l'acompanya un gran repartiment, amb noms com Mercè Sampietro (Enona), Lluís Soler (Teseu), Xavier Ripoll (Hipòlit), Jordi Banacolocha (Teràmenes), Queralt Casasayas (Arícia) i Gemma Martínez (Panopa/Ismene).

L'amor no correspost, el desig sexual i la tragèdia humana marquen aquesta història en la qual Fedra s'enamora cegament del seu fillastre, Hipòlit, una passió que topa amb les convencions socials, els rols establerts i la manca d'interès d'Hipòlit envers la seva madrastra.

Aquesta producció de Teatre Romea i Focus és dirigida per Sergi Belbel i presenta una de les obres cabdals del neoclassicisme francès, escrita per un dels autors de referència d'aquesta època a França. L'obra està escrita (i interpretada) en vers alexandrí i hi coexisteixen diversos dels temes recurrents de la literatura universal: la llibertat subjugada al cànon de l'honor, l'amor, la justícia, la por, la llei divina... amb un amor apassionat, exaltat, gelós i criminal. També hi apareixen l'incest, la traïció, la culpa i l'amor, com a elements que marquen el destí dels personatges, sempre sotmesos, això sí, als designis dels déus.

Una experiència intensa
Segons el director de l'obra, Sergi Belbel, “Fedra és, amb tot, una tragèdia humana i colpidora sobre el poder destructor del desig mal portat. De la pulsió sexual desbordada i reprimida. Una obra sobre el poder destructor de la culpa associada al desig no correspost. El poder destructor de la paraula, que, un cop dita, no té marxa enrere i sobtadament es gira en contra nostra. Però que, malgrat tot, també pot acabar essent alliberadora”. En opinió de Belbel, els assajos per preparar aquest muntatge han estat “gràcies a l'obra de Racine i al fantàstic equip d'actors, tècnics i creadors que l'encarnen i li han donat forma, una experiència intensa, emocionalment vibrant, i molt enriquidora”.

Es pot consultar més informació sobre l'espectacle i la reserva i adquisició d'entrades al web www.teatresdereus.cat, on també es poden veure els espectacles teatrals previstos als teatres de la ciutat.

Imatge dels actors i actrius caracteritzats per a l'obra

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.