Notes de premsa

El programa “Pas a pas” i l’ONCE s’alien en una nova edició de les caminades saludables

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 17/04/2018
Foto de la darrera caminada del Pas a pas

Un usuari del programa “Pas a pas” i un afiliat a l’ONCE, acompanyat del seu gos pigall o amb bastó, conformaran les parelles de la nova edició de les caminades saludables que promou l’Institut Català de la Salut (ICS) a través dels seus quatre Equips d’Atenció Primària (EAP) de la ciutat de Reus, en col·laboració amb la regidoria de Salut de l’Ajuntament de la capital del Baix Camp. La caminada serà el dimecres 18 d’abril, amb sortida a les 10 del matí, des de la plaça de la Llibertat, i arribada a les 11:30h. a la plaça del Mercadal.

L’ONCE se suma a aquesta caminada amb la voluntat de promoure entre els seus afiliats la importància de l’activitat física per mantenir una bona salut.

El programa “Pas a pas”, liderat per diferents professionals d’infermeria dels EAP ubicats al CAP Sant Pere, al CAP Llibertat i al CAP Horts de Miró, disposa de quatre grups de caminadors que, en total, aquest any passen del centenar de participants. Els caminadors, després de passar els tests de salut programats pels professionals sanitaris, caminen dos dies a la setmana, amb diferents recorreguts d’una hora. El tècnic en educació física de la Regidoria de Salut dirigeix l'activitat física que es complementa amb estiraments, higiene postural i seguiment de l'estat físic.

La temporada actual del programa, iniciada el passat mes d’octubre, s’allargarà fins al juny de 2018. En total, es realitzaran 68 caminades i s'acumularan un total de més de 500 kilòmetres.

Més que activitat física
Però el “Pas a Pas” no és només una activitat física moderada. Els caminadors també tenen l'oportunitat de conèixer les rutes turístiques i culturals de Reus, amb visites a museus i llocs d'interès patrimonial i històric de la ciutat. A més, els participants reben formació amb cursos de salut. A més, el “Pas a Pas” també és un programa comunitari que ajuda a la socialització de pacients que, en alguns casos, són persones que, gràcies a aquest programa, creen amistats i una rutina setmanal per sortir i socialitzar-se.

Un altre objectiu d’aquest programa és que els grups de caminadors es tornin autònoms, per tant, que no necessitin el monitoratge dels professionals sanitaris. El “Pas a Pas” pretén ajudar a crear una cultura social d’exercici físic moderat, especialment entre les persones grans.

Aquest programa forma part d’un estudi de recerca i ha assolit, en els darrers anys, diversos premis, ha participat en congressos i ha estat publicat en revistes científiques.

Foto de la darrera caminada del Pas a pas
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.