Notes de premsa

El projecte de la Unió Europea «Disseny universal i accessibilitat: ambients sense barreres» fa una reunió de treball a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 24/09/2012
El regidor d'Arquitectura i Urbanisme i la regidora de Benestar Social amb els participants del programa Grundtvig.

t dilluns 24 de setembre, una delegació de 25 persones de diversos països europeus, són a Reus per participar en la reunió de treball del programa europeu Grundtvig «Disseny universal i accessibilitat: ambients sense barreres». El programa inclou una visita al Centre de Control Central d’AMERSAM i Reus Transport –centres especials de treball–, trobades amb regidors i una recepció insitucional a l’Ajuntament.

La trobada està organitzada per la Lliga d'afectats reumatològics i discapacitats de la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona, amb seu Reus i membre del programa de la Unió Europea Grundtvig. La Lliga, ONG fundada l’any 2000 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitats. Un dels àmbits d’actuació més recent és la confecció de guies turístiques adaptades. La Lliga pertany a la Federació Mestral, integrada per 17 entitats de persones amb discapacitat.

La Lliga d'afectats reumatològics i discapacitats desenvolupa aquest projecte dins del programa de la Unió Europea d'Aprenentatge Permanent Grundtvig, a través de l'Associació formada per les organizacions de quatre països més (Letònia, Regne Unit, Lituània, Estònia) amb l’objectiu de compartir coneixements i experiències que s'han desenvolupat per adaptar-les a les situacions locals i per crear noves eines, amb l’objectiu de garantir un disseny d’accessibilitat universal per a tots els col·lectius.

La Lliga és l’amfitriona de l’única sessió que es fa a l’Estat. En aquesta sessió de treball hi participen juntament amb els altres socis dels projecte, que aquest dilluns vindran a Reus:

Associació de les persones amb discapacitat de Lituània (ONG amb 18 entitats associades i 5 prestadors de serveis públics; ha desenvolupat un paquet d’informació per a turistes amb discapacitat per visitar Lituània on hi ha una ruta turística suggerida per als usuaris amb cadira de rodes).

Centre per Ambients Accessibles de Londres, Regne Unit (ONG que s’ha convertit en l’autoritat principal sobre els aspectes pràctics de la integració per disseny sense barreres a la ciutat).

Unió de les persones amb problemes de mobilitat d'Estònia (ONG que aplega més de 25 organitzacions, amb un total de 3.500 persones; participa en l’elaboració de la política social amb les perones amb discapacitat).

Associació d'Esclerosi Múltiple de Letònia (ONG que té com a tasca principal ajudar a les persones amb discapacitat a fer front a nous diagnòstics i l'atenció a la integració social).

Programa de la jornada de treball
Dilluns 24 de setembre

  • 10 h Visita Centre de Control Central d’AMERSAM (Edifici Mercat Central)
  • 11 a 12 h Presentació del regidor d’Arquitectura i Urbanisme, Miquel Domingo, i de la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella (a la sala de reunions d’AMERSAM)
  • 12.20 h Ruta del Modernisme de Reus
  • 13 h Ajuntament de reus, recepció insitucional a càrrec de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la primera tinent d’alcalde, Alícia Alegret.
  • 16 h Gaudí Centre

Bona part de la delegació europea que participa en el taller de Reus està formada per persones amb cadira de rodes. La visita continua dimarts, amb reunions a la ciutat de Tarragona, al matí, i amb sessions de treball al Centre de Convencions de Port Aventura per la tarda.

El regidor d'Arquitectura i Urbanisme i la regidora de Benestar Social amb els participants del programa Grundtvig.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.