Notes de premsa

Exposició i conferència sobre la història dels barris Horts de Miró, Pau Casals i Jardins de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 13/05/2014
Imatge dels antics rentadors del carrer de l'Aiguanova. Foto: Col·lecció Pere Martorell Jareño / Arxiu Municipal de Reus.

Una exposició al Centre Cívic Llevant (pl. Hort dels Canonges, 1) presenta des d’aquest dimecres, 14 de maig, un recull històric i fotogràfic sobre les zones d’Horts de Miró, Pau Casals i Jardins de Reus. La mostra s’inaugurarà a les 17:30 h i l’acte inclourà una conferència de l’arxiver municipal, Ezequiel Gort, a la sala Hort dels Canonges d’aquest centre cívic. L’exposició s’ha realitzat en col·laboració amb les associacions de veïns d’aquests barris i forma part del projecte «Reus, Ciutat de Convivència», coordinat per la Regidoria de Convivència i Immigració.

Les associacions de veïns Horts de Miró, Pau Casals i Jardins de Reus han col·laborat en la recollida d’imatges antigues per produir l’exposició «Retrat històric de les zones Horts de Miró, Pau Casals i Jardins de Reus a la ciutat de Reus», que també inclou la reproducció de documents històrics de l’Arxiu Municipal com ara plànols dels segles XVIII i XIX. Són 25 plafons que aporten informació gràfica i documental sobre l’evolució d’aquesta zona de la ciutat de Reus des dels orígens rurals fins al creixement urbà actual. A la mostra es pot veure com eren les parcel·les i els camps dels quals avui perviuen les petjades toponímiques i alguns edificis històrics, com la mateixa seu del Centre Cívic Llevant (Mas dels Canonges) o el Mas Pintat. El muntatge es podrà visitar fins al dia 13 de juny i és previst que itineri per diversos espais de la ciutat.

Tallers amb els veïns
A més de l’exposició, el projecte «Reus, Ciutat de Convivència» inclou en aquest cas dues accions més organitzades d’acord amb les entitats veïnals: es tracta d’un taller d’alfabetització digital (que s’ha desenvolupat en les darreres setmanes i finalitzarà el 27 de maig) i un taller d’habilitats lingüístiques (fins a mitjan juny).

La regidora de Convivència i Immigració, Dolors Compte, ha destacat la doble funció que té aquesta iniciativa «com a element de recuperació de la història del barri i la seva gent i també com a factor de foment de la cohesió i la participació dels veïns». En aquest sentit, la regidora ha agraït a totes les persones, entitats i organismes municipals que han treballat conjuntament en aquest projecte. En aquesta proposta hi han col·laborat també l’Àrea de Benestar Social i les regidories de Participació i Ciutadania, Cultura i Joventut i el Pla Local d’Inclusió Social.

Imatge dels antics rentadors del carrer de l'Aiguanova. Foto: Col·lecció Pere Martorell Jareño / Arxiu Municipal de Reus.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.