Notes de premsa

Festatut arriba a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 6/07/2004

La Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya ha iniciat el procés de comunicació, participació i debat al voltant del nou Estatut. En aquest context, impulsa un cicle d’espectacles d’arts de carrer anomenat FESTATUT, a través del qual es busca una participació lúdica i creativa de la ciutadania, especialment dels sectors socials que tenen més dificultat per accedir a altres canals de participació.

Dimecres, 7 de juliol, la Generalitat, amb el suport de l’Ajuntament, ha convocat una reunió informativa amb les entitats culturals i socials de Reus, a les 19:30 h, a l’Arxiu Històric Municipal. En aquesta reunió, l’organització vol conèixer les propostes de la ciutat i així adaptar l’espectacle de carrer a la ciutat.
Què és FESTATUT?
FESTATUT se celebrarà a Reus els dies 23 i 24 de juliol. Aquesta proposta artística i innovadora recorrerà 21 poblacions catalanes i a totes elles se segueix el mateix sistema de treball durant dos dies. El grup d’artistes que forma el programa es posa en contacte amb la gent que vulgui participar al matí del primer dia on llençaran preguntes relacionades amb la vida quotidiana i la seva vinculació amb la redacció de l’Estatut. Al matí del segon dia, a partir de les idees abocades el dia anterior, es crearan grups de deu persones que donaran vida al debat d’una manera creativa a través de diferents formes d’expressió artística. Aquestes opinions es poden representar des d’un format teatral, poètic o fins i tot musical, ja que els suggeriments dels participants faran que el FESTATUT sigui una proposta totalment diferent a cada una de les ciutats. La representació de la feina feta es realitzarà al carrer la tarda del segon dia.
FESTATUT inclourà també imatges de veïns i veïnes de la localitat, prèviament gravades en vídeo expressant la seva opinió sobre el nou Estatut.
FESTATUT s’inclou dintre d’un seguit d’iniciatives del Govern de la Generalitat per fomentar la participació ciutadana en la reforma de l’Estatut. L’organització d’aquestes activitats és a càrrec de la Direcció General de Participació Ciutadana i de la Fundació Societat i Cultura (FUSIC), com a organitzadora i realitzadora de les activitats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.