Notes de premsa

Joventut recull més de 340 mòbils en desús per a la campanya solidària amb l’Àfrica

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 17/02/2015
Imatge de joves d'instituts de Reus que han participat a la campanya de recollida de mòbils en desús amb els aparells recollits

Els joves que participen al programa EPI Jove, que es coordina des de la Regidoria de Cultura i Joventut, han recollit més de 340 telèfons mòbils en desús des del passat 23 de desembre, en el marc de la campanya solidària engegada durant les festes de Nadal. Aquesta campanya tenia com a objectiu sensibilitzar la població sobre els conflictes que viuen molts països africans relacionats amb un mineral anomenat coltant, imprescindible per a la fabricació de telèfons mòbils.

El coltant és un mineral que s'utilitza per la fabricació de mòbils, ordinadors, consoles i altres elements i la seva extracció provoca la destrucció dels hàbitats naturals, mineria il·legal i l'explotació de treballadors. Amb la campanya es pretén recuperar el mineral dels mòbils vells perquè es pugui reutilitzar i contribuir a reduir la necessitat de noves extraccions.

"Mobilitza't per la selva"

La recollida organitzada a Reus és una resposta a la crida de la Funació Institut Jane Goodall, dedicada a la recerca i protecció dels hàbitats dels ximpanzès a l'Àfrica occidental. Aquesta fundació promou accions de recuperació del coltant arreu del món a través de la campanya “Mobilitza't per la selva”.

La campanya impulsada pels joves de Reus va començar el 23 de desembre i va durar fins al 31 de gener, amb tretze punts de recollida, entre els quals els onze instituts que participen al projecte EPI Jove de participació i informació als centres de secundària de Reus.

Un cop finalitzada la campanya s’han recollit més de 340 mòbils que suposen, segons la Fundació Institut Jane Goodall, l’apadrinament de dotze ximpanzès durant un any.

Per cada 30 mòbils recollits s’obté un apadrinament gratuït d'un ximpanzè del centre de recuperació de Tchimpounga, per un any, dins el programa Chimpamig@s. En aquest indret, l’Institut Jane Goodall té cura de més de 150 ximpanzès rescatats, la gran majoria dels quals arriben en pèssimes condicions després de ser decomissats a caçadors, traficants o particulars. Amb l'apadrinament es rebrà un certificat relatiu al ximpanzé apadrinat i periòdicament uns informes amb les novetats del centre.

Imatge de joves d'instituts de Reus que han participat a la campanya de recollida de mòbils en desús amb els aparells recollits

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.