Notes de premsa

L’Ajuntament de Reus inverteix aquest estiu més d’1,8 milions d’euros en millores a les escoles públiques

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 4/08/2010

ntament de Reus continua aquest estiu el pla de modernització, reforma, adequació i millora de les escoles públiques previst en el Pla d’Acció Municipal 2008-2011, que s’executa a través de l’empresa municipal Innova i que durant tot el mandat preveu una inversió total de 6 milions d’euros. Els treballs en escoles d’aquest estiu suposen una inversió superior als 1,8 milions d’euros en set centres educatius de primària. Els projectes de més volum inversor reben el suport del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) 2010.

Les accions en marxa aquest estiu són:

Escola Marià Fortuny
Pressupost: 791.056’71 euros (FEOSL + PAM)
Façana i coberta: Substitució de l’antiga fusteria exterior de la façana sud, actualment de ferro per finestres noves d’alumini amb trencament de pont tèrmic, amb vidre de càmera laminat (aquest tipus de vidre afavoreix l’estalvi energètic i suposa un augment de la seguretat per als usuaris). Les noves portes que s’instal·len porten sistema antipicadits.
En lloc de persianes es col·loquen lamel·les d’alumini, similars a les del Pompeu Fabra i nou Pi del Burgar. Aquest sistema permet un millor control de la insolació i té molt poc manteniment.
A la façana es repararan els dintells en mal estat, les parts d’arrebosat degradades i es pintarà tota. Les parts amb totxo d’obra vista s’hidrofugaran.
Accés principal: reforma de la tanca de la porta d’accés a l’escola i enderrocament d’un magatzem en desús. Nova tanca de formigó, nova pèrgola, nous porters automàtics i nous armaris per a la centralització dels comptadors dels diferents serveis (aigua, electricitat, telecomunicacions i gas). Nou paviment interior des de la tanca d’accés fins als tres edificis principals (escola, parvulari i menjador AMPA): el nou paviment es fa en pendent per eliminar els esglaons que suposaven una barrera arquitectònica.
Instal·lacions: Renovació de l’escomesa de gas de la sala de calderes i de la cuina. Renovació de l’escomesa elèctrica, el quadre general i part de la instal·lació elèctrica, tot aplicant la nova normativa d’estalvi energètic i implantant nous sistemes de control electrònic, tant de l’enllumenat com de la resta de consums elèctrics. Aquests sistemes de control electrònic suposen un estalvi energètic i faciliten el manteniment de la instal·lació; a més, el cervell central del sistema permet recollir la informació generada per les noves sondes i controladors que s’instal·laran a la sala de calderes de forma que es pot monitoritzar a distància. També es farà la renovació de la xarxa de clavegueram ja iniciada.

Escola General Prim
Pressupost: 716.639’35 euros (FEOS + PAM)
Façana i coberta: En la mateixa línia que l’Escola Marià Fortuny, es durà a terme la substitució de les fusteries de la façana sud, la instal·lació de lamel·les i es repassaran els arrebossats i la pintura.
També es farà una renovació total de la tanca perimetral del pati.
Seguretat i barreres arquitectòniques: Nova escala d’emergència, a un extrem de l’edifici.
S’eliminen les barreres arquitectòniques dels accessos als dos edificis i es millora la rampa d’accés al pati. En aquest punt també es faran noves les portes.
Edifici del menjador i AMPA: Es remodela totalment la planta baixa, aprofitant les zones ara desocupades de manera que s’aconseguirà crear uns espais més funcionals per a l’AMPA i millorar les condicions d’accés i de funcionament del menjador. En el cas del menjador, es separa l’espai de la cuina, de manera que l’entrada dels subministraments es farà per la part posterior (els vehicles no hauran d’entrar al pati), igual que la sortida de les escombraries. L’accés al menjador es farà des del porxo per on s’entra a la resta de l’edifici i hi hauran unes piques perquè els alumnes es puguin rentar les mans.
Instal·lacions: es renovarà l’escomesa, el quadre general, els subquadres i gran part de la instal·lació interior d’electricitat (que inclou els dispositius d’emergències, un nou enllumenat i sistemes de control electrònic).

Escola Eduard Toda
Pressupost: 289.265’2 euros (PAM)
Reordenació d’espais de la planta baixa, tot aprofitant l’espai alliberat de la casa del conserge (nova cuina, menjador, sala de professors, etc).
Millora del quadre elèctric principal i dels de l’edifici d’infantil.
Eliminació de barreres arquitectòniques dels patis.

Escola Cèlia Artiga
Pressupost: 95.000 euros (PAM)
Treballs als patis, amb l’eliminació de la tanca que separa el pati de joc de la pista esportiva i amb la creació d’elements de transició per a superar el desnivell entre els dos espais.

Escola Bressol Municipal El Margalló
Pressupost: 60.000 euros (PAM)
Segona fase de la substitució de la fusteria exterior (espais de la planta baixa).
Millora de la sortida d’emergència de la part posterior del centre.
Reforma del pati de nadons.

Escola Bressol Municipal Montsant
Pressupost: 15.000 euros (PAM)
Diverses intervencions, la més important de les quals és la substitució de la porta d’accés principal i l’eliminació de barreres arquitectòniques.

Escola Joan Rebull
Plantació a les jardineres de l’entrada
Altres intervencions d’aquest estiu:
· Trasllats de les escoles La Vitxeta, Sant Bernat Calbó i Institut Escola Pi del Burgar i infantil del Misericòrdia als seus edificis definitius.
· Continuació de les obres d’ampliació de l’EBM La Ginesta.
En dues de les intervencions més importants d’aquest estiu l’Ajuntament de Reus té el suport del fons estatal FEOSL, que només a la ciutat de Reus ha fet possible garantir l’ocupació de 260 persones en situació d’atur. D’altra banda, aquest fons disposa d’una part de pressupost que es dedica a despesa social en accions de manteniment i neteja. .

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.