Notes de premsa

L’Ajuntament de Reus pren mesures perquè cap infant es quedi sense menjar durant l’estiu

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 7/06/2013

L’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus ha pres tota una sèrie de mesures perquè cap infant de la ciutat es quedi sense menjar a l’estiu i donar resposta a les necessitats derivades de la realitat econòmica actual.

Així doncs, a principis de juny es van prorrogar fins a final de curs les ajudes per l’assistència als menjadors dels centres educatius públics en les etapes d’educació infantil i primària.

Durant el curs escolar 2012-2013, uns 900 escolars s’han beneficiat d’aquestes ajudes. Amb vista a l’estiu, els serveis socials de l’Ajuntament de Reus han revisat la situació de cadascuna d’aquestes famílies per tal de prioritzar quines necessiten ajuda alimentària en els mesos que no hi ha menjador escolar.

Així doncs, unes 74 famílies que han rebut ajuda de menjador escolar per 90 infants, que representen 316 persones, ja són ateses per la Xarxa de distribució d’aliments i continuaran rebent aquest suport durant els mesos d’estiu.

Hi ha, però, 208 famílies més que han rebut ajuda de menjador escolar per 300 infants, que representen 818 persones, que no s’adrecen a la Xarxa de distribució d’aliments. Aquestes famílies tenen una renda per càpita inferior a 250€ al mes i són ateses pels serveis socials de l’Ajuntament. Per tant, ara se’ls informarà de l’existència d’aquesta Xarxa que els permetrà, en cas de necessitat, alimentar-se adequadament.

Actualment aquesta Xarxa també distribueix aliment fresc, ja que des de l’agost passat està funcionant a Reus el programa de gestió alimentària «Recuperació d’aliments frescos per a persones sense recursos econòmics».

A aquests infants, cal sumar aquells que tot i no quedar-se al menjador durant el curs escolar, també tenen dificultats per menjar els àpats necessaris al dia. A aquestes famílies també se’ls informarà de l’existència de la Xarxa de distribució d’aliments i del menjador social.

Càtering solidari
Ara l’Ajuntament de Reus està engegant un nou projecte en l’àmbit de la gestió alimentària responsable que se suma als programes ja existents.

L’Àrea de Benestar Social ha contactat amb diverses empreses de càtering amb la intenció de facilitar un acord entre aquestes i Càritas. Es tracta que aquestes empreses vulguin donar els menús excedents aptes per al consum humà al menjador social de Reus, gestionat per aquesta entitat, per poder-los oferir a persones amb dificultats econòmiques greus. Fins ara s’han adherit a aquesta proposta dues empreses de càtering, que oferiran a partir d’aquest estiu un total de 25 menús diaris.

Montserrat Vilella, regidora de l’Àrea de Benestar Social, valora totes aquestes mesures que s’estan portant a terme en l’àmbit de la gestió alimentària: «Des de la regidoria tenim com a objectiu primordial l’atenció a la infància amb una situació de vulnerabilitat, i per això estem fent molts esforços en diferents àmbits, com la gestió alimentària. Ara cal que més establiments alimentaris i empreses de càtering se sumin a aquestes iniciatives rigoroses i amb seguretat alimentària. Entre tots, podem fer que a Reus cap persona passi gana».

La Xarxa de distribució d’aliments
Actualment, les entitats que formen part de la Xarxa de distribució d’aliments, impulsada i coordinada pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de l’Àrea de Benestar Social són les següents: les 8 parròquies de Càritas Interparroquial de Reus, Societat de Sant Vicenç de Paül, Fundació Mossèn Frederic Bara, Centre d’Ajuda al Pres i al Necessitat, Església Evangèlica Ríos de Vida, Associació Cultural Amistad y Raíces, Creu Roja, Agència Adventista para el Desarrollo y Recursos Asistenciales (ADRA) i Església Evangèlica Pentacostal Misionera.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.