Notes de premsa

L’Ajuntament, l’Obra Social “la Caixa” i Creu Roja reafirmen el seu suport als infants i la gent gran

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 16/07/2015
Imatge dels representants de Creu Roja, l'Ajuntament i l'Obra Social

Aquest dijous s’ha renovat el compromís de col·laboració entre l’Ajuntament de Reus, l’Obra Social “la Caixa” i Creu Roja per ratificar dels convenis de serveis que donen suport a la gent gran i als infants de la ciutat. Aquests serveis són el menjar a domicili, el Localitzador Personal (LOPE) i el programa social «T’ajudem a créixer». Actualment, 10 persones es beneficien del programa de menjar a domicili, 15 del LOPE i 35 infants del programa social «T’ajudem a créixer».

La ratificació dels convenis per donar continuïtat a aquests programes ha anat a càrrec de la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, el responsable d’Institucions de CaixaBank, Joaquim Macià i el president del comitè local de Creu Roja a Reus, Josep Miquel Segura.

La renovació d’aquests tres serveis permet continuar donant suport a les persones grans i als infants de Reus que ho necessitin.

Menjar a domicili
El programa de menjar a domicili té la finalitat que les persones grans puguin continuar vivint al seu domicili el màxim de temps possible i amb les millors condicions. A més, amb aquest servei les persones grans reben una alimentació adequada al seu estat de salut.

L’Ajuntament de Reus, a partir dels informes emesos pel seu personal tècnic corresponent a l’Àrea de Serveis Socials, formula la proposta de persones susceptibles de rebre aquest servei.

El cost total previst per a la prestació d’aquest servei per un nombre aproximat de 10 usuaris per a l’any 2015 és de 15.000 euros anuals, la qual cosa suposa un augment respecte als 14.647 euros anuals de l’any 2014. Creu Roja assumeix 2.745 euros, l’Obra Social «la Caixa» aporta 6.000 euros i l’Ajuntament de Reus la quantitat restant del cost del servei, 6.255 euros.

El cost que es fixa per a cada servei per a l’any 2015 és de 4,30 euros per dia i per usuari, dels quals 3’95 euros corresponen al menjar i els 0,35 euros restants al transport.

Localitzador Personal (LOPE)
El programa LOPE, a través de la xarxa de telefonia mòbil i d’un dispositiu específic de localització que incorpora GPS, permet de manera permanent la localització de la persona qui el porta i la detecció de situacions potencialment perilloses.
Aquest servei dóna la possibilitat a les persones amb un deteriorament cognitiu lleu o moderat que puguin continuar gaudint de la seva autonomia, així com potenciar les seves capacitats individuals i col·lectives. A més, els localitzadors GPS faciliten a les persones grans la seva permanència en l’entorn habitual, amb la tranquil·litat i la confiança necessària per als cuidadors i familiars.

El sistema intel·ligent de monitorització d’alertes personals que desenvolupa la Creu Roja inclou, en tot cas, els següents serveis:

  • Atenció permanent les vint-i-quatre hores del dia a la Central Receptora d’Alarma de la Creu Roja.
  • Informació de la localització GPS o LBS dels dispositius les vint-iquatre hores del dia tots els dies de l’any.
  • Possibilitat de configuració personalitzada i seguiment de les zones segures, zones perilloses o increment de velocitat a més de 35km/hora.
  • Consulta a través sms o mms per part dels familiars per poder conèixer l’última localització del seu familiar.
  • Avís de bateria baixa del dispositiu de localització.

En aquest programa, l’Ajuntament de Reus és l’encarregat, a través dels tècnics de Serveis Socials, de proposar les persones que són susceptibles de portar l’aparell, amb el seu consentiment previ. Creu Roja, assumeix les tasques corresponents al desenvolupament del servei, i la Fundació «la Caixa» hi aporta la quantitat de 10.000 euros.

«T’ajudem a créixer»
Durant el cutrs 2014-2015, 35 menors de la ciutat reben el suport del programa «T’ajudem a créixer», que té com a objectiu ajudar famílies en situació de vulnerabilitat social perquè els seus fills puguin assistir a una escola bressol. Aquest programa és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i la Fundació «La Caixa».

El valor de les ajudes en cada cas varia segons la situació de cada família. El pressupost total del projecte és de 56.182 euros, una quantitat superior a la de l’any anterior, que va ser de 55.150 euros, dels quals 30.000 són aportats per la Fundació «la Caixa» i la resta, per l’Ajuntament de Reus.

Les famílies que reben aquestes ajudes són derivades dels mateixos Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus, del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), de les escoles bressol o per demanda directa de la família, però sempre amb la valoració prèvia dels professionals de serveis socials. Es tracta de famílies on cada un dels progenitors no ha de superar els ingressos econòmics que marca l’Indicador de Renda de Suficiència (IRSC). També han de complir algun dels següents supòsits:

  • Famílies monoparentals amb el progenitor treballant.
  • Infants amb Necessitats Educatives Especials.
  • Altres situacions de vulnerabilitat especial.

L’àrea de Benestar Social treballa aquest programa de manera coordinada amb l’àrea d’Ensenyament i Política Lingüística, responsable de les escoles bressol municipals. Les famílies que reben aquestes ajudes poden inscriure els seus fills en escoles bressol municipals, la llar d’infants El Barrufet (depenent de la Generalitat) i la llar Assumpció Cuadrada (pertanyent a la Creu Roja i en conveni amb l’Ajuntament).

Imatge dels representants de Creu Roja, l'Ajuntament i l'Obra Social

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.