Notes de premsa

L’Ajuntament pren mesures perquè els infants que ho necessitin rebin menjar i atenció socioeducativa durant l’estiu

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 20/06/2014

La regidoria de Benestar Social Reus reforça aquest estiu els serveis adreçats als infants de la ciutat amb necessitats d’atenció socioeducativa i menjar. Les accions compten amb el suport del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. A través dels programes de gestió alimentària ja existents a la ciutat, el menjar no només el rebrà l'infant, sinó que arribarà a tota la família que ho necessiti.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que «amb aquestes mesures, estem aconseguint crear entre tots —Ajuntament, Generalitat i entitats socials— un sistema de benestar a la ciutat que permet que els infants rebin durant tot l'any, també a l'estiu, l'atenció socioeducativa i l'alimentació necessària per al seu creixement i desenvolupament».

Parel·lelament, la regidoria de Benestar Social i la regidoria d'Esports organitzen durant l'estiu activitats esportives per als adolescents amb necessitats socioeducatives entre 12 i 18 anys a tres districtes de la ciutat, que inclouen també activitats i tallers organitzades pel servei municipal de Salut Pública, amb l'objectiu de fomentar hàbits saludables.

Finalment, la regidoria de Benestar Social subvenciona a les famílies que ho necessiten per tal que puguin participar als casals d'estiu, organitzats per l'Àrea d'Ensenyament.

Atenció socioeducativa
«Estiu Obert»
De l'1 de juliol al 31 d'agost, uns 90 infants de Reus d’edats entre els 3 i 12 anys podran beneficiar-se de les activitats dels Centres Oberts, de 9 h a 14 h, en quatre zones de la ciutat: districte I (centre ciutat), districte IV (barri de Sant Josep obrer), districte III (barri Gaudí,) i districte V (zona sud de la ciutat).
Enguany per primer cop, 4 dels 5 Centres Oberts gestionats per l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, obren a l'estiu, gràcies a la subvenció del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, que ha destinat un pressupost de 57.000 euros. Una mesura que té com a objectiu garantir la cobertura de les necessitats bàsiques d'infants i adolescents en aquest període de vacances escolars, mitjançant activitats socioeducatives diàries i una alimentació saludable i equilibrada.

Per accedir al les activitats socioeducatives durant l'estiu tenen prioritat els infants que presenten situacions de risc personal i/o familiar.

Les famílies d'aquests infants que es valori per part de Serveis Socials que tenen necessitat d'aliments podran anar a recollir al menjador social, cada dia abans d'anar a buscar els fills a les activitats, el dinar per tota la família a través de menjar cuinat i entregat amb carmayoles-menu per cada membre de la família.

D'aquesta manera, es garanteix que tots els infants puguin tenir un àpat al dia adequat i també tota la resta de membres de la família.

Tanmateix, tots els nens i nenes que participin a «Estiu Obert» rebran esmorzar.

Programa «Conviu a l’estiu»
Aquest programa, organitzat per la regidoria de Convivència i Immigració a traves del Pla de Desenvolupament Comunitari, ofereix aquest estiu dos espais d’activitats adreçades als infants de les famílies amb més vulnerabilitat social. Un dels espais està ubicat a l’Escola Mowgli per als infants del barri Gaudí i l'altre a l'Escola Rosa Sensat del barri Sant Josep Obrer. Enguany, els dos espais sumen una oferta de més de 250 places. El dos centres començaran funcionaran de l'1 al 31 de juliol. Les activitats es fan de dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 h. Es tracta de donar un suport educatiu durant el mes de juliol, que hi ha vacances escolars, a nens i nenes des dels 3 als 12 anys.

Alimentació
Aquestes mesures es prenen durant els mesos d'estiu en què els menjadors escolars tanquen i formen part del programa «Cap nen sense un plat a taula», que es nodreix de la gestió alimentària responsable que funciona a Reus durant tot l'any: Xarxa de distribució d'aliments i càtering solidari.

Un programa social que també té com a objectiu que les famílies que els seus fills han gaudit de la subvenció de menjador escolar durant el curs i que la seva economia segueix essent precària durant l'estiu, puguin rebre menjar durant les vacances.

La Xarxa de distribució d’aliments
Actualment, les entitats que formen part de la Xarxa de distribució d’aliments, impulsada i coordinada pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de l’Àrea de Benestar Social són les següents: les 8 parròquies de Càritas Interparroquial de Reus, Societat de Sant Vicenç de Paül, Fundació Mossèn Frederic Bara, Centre d’Ajuda al Pres i al Necessitat, Església Evangèlica Ríos de Vida, Associació Cultural Amistad y Raíces, Creu Roja, Agència Adventista para el Desarrollo y Recursos Asistenciales (ADRA) i Església Evangèlica Pentacostal Misionera.

Aquesta Xarxa també distribueix producte fresc a través del Programa de Gestió Alimentària.

Càtering solidari
L’Àrea de Benestar Social ha facilitat el contacte entre diverses empreses de càtering i Càritas per tal de distribuir carmanyoles al Menjador Social.

Actualment, dos empreses de càtering de la ciutat donen els menús excedents aptes per al consum humà al menjador social de Reus, gestionat per aquesta entitat, que els ofereix a persones amb dificultats econòmiques greus. Actualment, s'estan repartint a través d'aquest nou sistema uns100 menús diaris.

A aquest càtering solidari, se sumen les carmanyoles que es fan al menjador social a partir del menjar fresc, minves aptes per al consum humà, que cada dia dóna un supermercat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.