Notes de premsa

Les pastisseries de Reus, protagonistes dels propers tallers de cuina al Mercat Central

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 24/04/2013

Tres pastisseries de Reus elaboraran les seves especialitats en directe dins de la programació de tallers de cuina del Mercat Central: la Pastisseria Caelles, la Confiteria Poy i la Pastisseria Mare Molas seran al Mercat a l'abril, el maig i el juny. Les demostracions culinàries, obertes a tothom, es concentren els dijous a la tarda per promocionar el nou horari vigent des de la tardor: el Mercat Central obre dijous i divendres a la tarda de 17:30 a 20:30 h.

El mes de febrer el Mercat Central va rependre la programació d'activitats relacionades amb els productes frescos i la cuina. Amb l'elaboració de la crema de Sant Josep en un dels tallers del mes de març es presentava una nova vessant d'aquesta programació: seguir de prop el calendari gastronòmic i elaborar unes postres típiques que s'acostumin a menjar en una època determinada de l'any.

Ara, aquest calendari marca tres dates amb majúscules gràcies a la participació de tres pastisseries de Reus: la Pastisseria Caelles, la Confiteria Poy i la Pastisseria Mare Molas, que han acceptat la proposta d'elaborar en directe alguns dels productes que ofereixen als seus establiments. Els tallers programats són els següents:

  • Dijous 25 d'abril, 18:00h. Pastisseria Caelles: Elaboració de Menjablanc i presentació del nou Pastís Quadrat d'Or.
  • Dijous 23 de maig, 18:00h. Confiteria Poy: Elaboració de coca amb cireres.
  • Dijous 13 de juny, 18:00h. Pastisseria Mare Molas: Elaboració de canapès de Festa Major.

La regidora de Promoció Econòmica i màxima responsable dels Mercats de Reus, Alícia Alegret, valora positivament la programació d'activitats els dijous a la tarda amb l'objectiu de promocionar el nou horari del Mercat Central. En aquest sentit, Alegret destaca «l'esforç col·lectiu dels paradistes per obrir dues tardes a la setmana, els dijous i els divendres, i així facilitar les compres i adaptar-se als hàbits de consum dels clients, entre els quals hi ha un públic cada vegada més jove i divers.»

Al maig, cuina d'aprofitament i de carmanyola
A més de les demostracions de les pastisseries, el calendari de tallers de cuina previst pels pròxims mesos també inclou una sessió de cuina d'aprofitament i una altra de carmanyola:

  • Dijous 9 de maig, 18:00h. Restaurant Sadoll: Cuina d'aprofitament: canelons de pollastre a l'ast amb verduretes i salsa de mostassa.
  • Dijous 16 de maig, 18:00h. Restaurant Sadoll: Cuina de carmanyola: amanida d'espinacs, maduixes, nous i parmesà; marmitako de tonyina; iogurt, taronja i mel.

Les demostracions de cuina es fan els dijous a la tarda a la parada d'activitats del Mercat Central i són gratuïtes i obertes a tothom. Tots els actes s'anuncien prèviament a través del compte dels Mercats de Reus a Twitter i a Facebook, i a l'agenda del web municipal reus.cat

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.