Notes de premsa

Més de 350 participants en la caminada de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Diumenge, 30/09/2012

Un total de 354 persones han participat aquest diumenge, 30 de setembre, en la caminada popular «Descobreix Reus, camina i fes salut», organitzada per les àrees de Medi Ambient i Esports de l’Ajuntament de Reus en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura.

El regidor de Medi Ambient, Marcos Massó, ha expressat la seva satisfacció sobre com ha anat la jornada i ha destacat que “la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura ens dóna una nova oportunitat per recordar que preservar el nostre entorn és cosa de tots. La caminada d’avui és un èxit si aconseguim que algú més incorpori a la seva rutina formes de mobilitat més sostenibles”.

De la seva banda, el regidor de l’Àrea d’Esports, Sebastià Domènech, destaca l’ambient lúdic i familiar en què s’ha desenvolupat la jornada i afegeix que “gests senzills, com el que fem avui, caminar per anar a la feina, per anar a comprar, per anar a buscar els nens a l’escola... sumen en favor del medi ambient i, a més, són hàbits saludables que incrementen el nostre benestar i milloren la nostra salut”.

Els participants han fet un recorregut pel centre urbà, que enllaçava diferents espais d’interès arquitectònic, històric, social o cultural.

Els objectius principals de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la mobilitat a peu o amb bicicleta i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús irracional del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe, pot jugar un paper molt important en la salut.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.