Notes de premsa

«Mil gràcies» exposa les darreres peces incorporades als Museus de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 5/05/2011

seu d’Art i Història de Reus inaugura d’aquest dijous 5 de maig l’exposició «Mil gràcies. Les últimes cessions als Museus de Reus», en la que s’exposen les darreres donacions, dipòsits i adquisicions d’obres d’art, objectes i imatges incorporades a les col·leccions de l’Institut Municipal de Museus de Reus (IMMR) els darrers cinc anys.

L’exposició constitueix una mostra de reconeixement i agraïment a tots els ciutadans i entitats que amb la seva generositat i compromís permeten nodrir el valuós patrimoni històric i artístic de la ciutat de Reus. L’ IMMR conserva i exhibeix aquests fons als quatre equipaments culturals que gestiona: Museu d’Art i Història de Reus, Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca, Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus i Centre d’Art Cal Massó.

«Mil gràcies» es podrà visitar de manera gratuïta a la Sala Central del Museu d’Art i Història de Reus (Plaça de la Llibertat, 13). La inauguració tindrà lloc el dijous 5 de maig, a les 19:00h.

Entre les obres d’art, destaquen pintures, dibuixos i escultures d’autors locals com Joan Rebull, Baldomer Galofre, Tomàs Bergadà, i Modest Gené, cedides per Jesús Saumell, príncep d’Achaie. També un retrat d’Hortensi Güell obra de Joaquim Mir i donat pel fill del pintor, Josep Mir; o l’aquarel·la Cardenal, de Marià Fortuny, adquirida recentment per l’Institut Municipal de Museus.

L’exposició inclou materials arqueològics que es dipositen al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca procedents d’intervencions i excavacions, com la terrisseria romana del jaciment del Roquís o la làpida sepulcral dels Miret, de 1624.

La mostra consta també de cartells, ceràmica, joguines, material esportiu i un seguit d’objectes que, tot i ser comuns alguns d’ells, tenen la particularitat de formar part de la història i la identitat reusenca o d’il·lustrar la vida quotidiana dels ciutadans i l’activitat de les empreses locals.

També s’exhibeix una selecció de 40 imatges de les aproximadament 25.000 fotografies i 3.000 filmacions, cedides per particulars i institucions al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) des de la seva posada en funcionament el 2007. El CIMIR documenta, recupera i digitalitza tots aquests fons per a garantir la seva preservació i posar-los a l’abast dels investigadors i la ciutadania en general.

«Mil gràcies» inclou un gran mural amb els noms de les 450 persones, famílies i entitats de les quals existeix constància documental que han cedit peces i materials d’interès històric i artístic als Museus de Reus des de la seva creació el 1933. La seva generositat ha fet possible l’existència i ampliació de les valuoses col·leccions dels museus i centres d’art municipals i la preservació d’un importantíssim patrimoni.

Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.