Notes de premsa

Nova programació del Teatre Bartrina per la temporada Hivern-Primavera 2017

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 11/01/2017
Foto de família de la presentació de la programació Hivern-Primavera 2017 del Teatre Bartrina de Reus
Imatge de la conferència de premsa de presentació de la nova programació del Teatre Bartrina
Imatge de l'espectacle
Imatge de l'espectacle
Imatge de l'espectacle
Imatge promocional de l'espectacle de Fito Luri
Imatge de
Imatge de
Imatge de
Imatge de l'espectacle
Imatge de
Imatge de
Imatge Black music festival
Imatge de l'espectacle
Imatge del cantant Ramon Mirabet
Imatge de Fito Luri
Imatge de Toni Casares
Imatge de Joan Negrié
Imatge de Xavier Blanc
Imatge de Pau Terol

El Teatre Bartrina ha presentat aquest dimecres la programació per la temporada d'Hivern-Primavera 2017, en la qual es commemora el 20è aniversari de la reobertura del teatre. Tal i com ha recordat la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, diferents espectacles de la programació s'integren en un cicle específic de celebració d'aquest vintè aniversari. A la presentació hi han participat també persones relacionades amb alguns dels muntatges que es podran veure, com ara el cantautor Fito Luri, el director de la Sala Beckett de Barcelona Toni Casares, l'actor Joan Negrié, el músic i membre de l'Orquestra Camerata XXI Xavier Blanc i el músic i integrant de La Soul Machine Pau Terol.

El Consorci del Teatre Bartrina de Reus obrirà la temporada d'Hivern-Primavera 2017 el 21 de gener amb el muntatge “Rhümia”, de Rhum & Cia., espectacle guardonat amb el Premi Zirkòlika 2016 al Millor Espectacle de Circ. Aquest és el primer d'un extens ventall d'espectacles de primer nivell que es podran veure la nova temporada al Teatre Bartrina de Reus.

“Rhümia” és un espectacle apte per a tots els públics que constitueix un cant a l'esperança a partir de la història dels Rhum & Cia., els quals acullen a casa seva un clown i luthier, Mauro Paganini, que aporta el seu univers màgic amb cançons i músiques d'arreu del món, plenes d'emocions i tendresa. Un espectacle que defensa la necessitat de riure i fer riure com a arma poderosa de felicitat. El Teatre Bartrina obre la temporada del seu 20è aniversari amb aquest espectacle de circ, que reivindica la rellevància i capitalitat d'aquest teatre i de la ciutat de Reus dins el panorama d'aquesta art escènica.

Cicle 20 anys TBR
Precisament, alguns dels espectacles de la nova temporada del Bartrina s'han inclòs en el cicle de celebració “Cicle 20 Anys TBR”. A més de “Rhümia”, aquest cicle portarà a l'escenari del teatre reusenc dues obres d'un dels dramaturgs més importants que ha donat la literatura catalana: Josep Maria Benet i Jornet. La primera obra d'aquest autor arribarà el 18 de febrer i serà “Revolta de Bruixes”, dirigida per Juan Carlos Martel i interpretada, entre altres, per Chantal Aimée, Clàudia Benito, Àurea Márquez i Xicu Masó. Es tracta d'una producció de Teatre Lliure amb la Jove Kompanyia, un text que segons escrivia el seu autor l'any 1981 “només pretén plantejar unes angoixades qüestions, recordar alguns aspectes de la crisi ideològica que viu el nostre entorn, intentar l'anàlisi de per què, inesperadament, els bruixots tornen i es fan amb el poder”.

L'altra peça del cicle del vintè aniversari del teatre amb el segell de Benet i Jornet es representarà el 4 de març i porta per títol “La desaparició de Wendy”, una producció de la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia, amb la col.laboració del Teatre Bartrina com a membre de la Xarxa Transversal de Teatres, sota la direcció d'Oriol Broggi. Un joc pervers sobre els records, l'experiència, la moral i l'imaginari col·lectiu a través de l'homenatge al teatre com a espai per a la il·lusió i la màgia compartida.

L'altra peça inclosa al Cicle 20 Anys TBR és “Pretty” de Neil LaBute, programada el 8 d'abril, amb direcció de Marilia Samper i interpretació de Joan Carreras, Sara Espígul, Mariona Ribas i Pau Roca. Produïda per La Villarroel, “Pretty” és un drama còmic que confronta de manera brutal i estimulant l'actual obsessió de la societat amb l'aparença física.

El cinquè i darrer espectacle del cicle del vintè aniverari és un concert especial del 20è aniversari del Teatre Bartrina a càrrec de La Soul Machine, la banda que ha esdevingut un referent del soul, funky i rythm'n'blues a Catalunya. La Soul presentarà els seus treballs “Terra negra” i “6 Grans del Soul”, en un format únic creat especialment per aquest concert de celebració, amb una posada en escena enèrgica i vibrant.

Fòrum de l'Espectador
La nova temporada del Teatre Bartrina recupera el Fòrum de l'Espectador posterior a diferents sessions de la programació. Es tracta d'un col·loqui que es realitza en col·laboració amb la Delegació a Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i on es conversa sobre les principals qüestions que planteja l'obra representada. En aquesta ocasió seran quatre les obres que inclouran fòrum posterior amb el públic. La primera és “El bon pare”, de David Planas, protagonitzada per Lluís Soler, una tragicomèdia sobre la figura masculina i la paternitat (dia 4 de febrer, 21:00 h). La següent obra amb fòrum de l'espectador serà “Pretty” el dia 8 d'abril i la tercera representació amb debat posterior serà “Els tres aniversaris”, de Rebekka Kricheldorf, dirigida per Jordi Prat i Coll i amb un repartiment que inclou Rosa Boladeras, Joan Negrié, Carlota Olcina, Victòria Pagès i Albert Triola. Un espectacle que és fruit d'una col·laboració entre Sala Trono, La Villarroel, Teatre Metropol de Tarragona, Teatre Principal de Valls, el Teatre de Salt i el Teatre Bartrina de Reus. El darrer muntatge que inclourà Fòrum de l'Espectador amb el públic és “Ragazzo”, de Cia. Teatre Tot Terreny, dirigida per Lali Álvarez i amb Oriol Pla com a únic protagonista. Aquest espectacle ha estat Premi de la Crítica 2015 al Millor Espectacle per a Joves i a l’Actor Revelació, i Premi Serra d’Or a l’Espectacle Teatral del 2015. Un espectacle dedicat a Carlo Giuliani, un jove assassinat a Gènova el juliol del 2001 durant la cimera del G8.

“L'electe” de Ramon Madaula
Una de les obres destacades de la temporada del primer semestre de 2017 al Teatre Bartrina és “L'electe”, de Ramon Madaula (19 de març), un text finalista en el 5è Torneig de Dramatúrgia Catalana del Festival Temporada Alta 2015. El mateix Ramon Madaula protagonitza aquesta obra al costat d'un altre dels grans actors del panorama català, Roger Coma, els quals presenten una història que fa reflexionar sobre quins fets de la nostra vida marquen el nostre futur i la nostra vocació; una comèdia dramàtica sobre els efectes de la política i les teràpies psiquiàtriques.

Fito Luri, Black Music Festival i Camerata XXI
En l'apartat musical destaca el retorn del cantautor reusenc Fito Luri a l'escenari del Bartrina per presentar el seu darrer treball, “Planetes càlids”, sisè recull de cançons de la seva trajectòria. Això serà el 12 de febrer a partir de les 18:00 h.

Un dels plats forts de l'oferta musical de la temporada arriba de la mà del 16è Black Music Festival que s'organitza a Girona, que ja l'any passat va fer incursió a Barcelona i que per a aquesta nova edició arriba a Reus per primer cop. En el marc d'aquest important festival de música negra el dia 11 de març a les 21:00 h s'oferirà un concert a càrrec de l'emergent Paula Valls amb el seu treball "Black and White" acompanyada d'una banda de músics professionals de dilatada trajectòria.

El 24 de març a les 21:00 h és previst un concert dun altre dels valors emergents de la música catalana, Ramon Mirabet, qui presenta el seu nou treball "Home is Where the Heart Is". 

El gènere de la música clàssica tornarà a estar present al Bartrina gràcies a la proposta “Mirant al mar” de l'Orquestra Camerata XXI, la qual a través del seu quintet de cordes oferirà el 26 de març un concert amb peces de Toldrà, Albéniz, Casals i Montsalvatge. Es tracta d'un concert que inclou un narrador i que està pensat per al públic familiar a partir dels 4 anys i de 60 minuts de durada.

“Reggae per a xics”
En la mateixa línia d'espectacle musical familiar s'ha programat “Reggae per a Xics” el dia 22 d'abril a les 18:00 h, un muntatge de The Penguins per a famílies amb infants que commemora els cinc anys d'aquest espectacle que ha assolit gran èxit en aquest temps, amb més de 150 concerts i 10.000 discos venuts. The Penguins refresquen el repertori infantil clàssic, tot barrejant cançons tradicionals catalanes amb arranjaments de reggae i ska.

“Loops”, amb Engruna Teatre
El 19 de febrer es podrà veure una altra de les propostes adreçades a públic familiar amb “Loops”, de la Companyia Engruna Teatre, dirigit per Ruth Garcia i amb Anna Farriol i Mireia Fernández com a intèrprets. Aquest muntatge inclou el treball de les actrius i també titelles i música en directe i té una durada de 50 minuts.

5è Festival de Boleros amb Lucrecia
Un any més el Festival de Boleros que s'organitza a Barcelona dóna el seu tret de sortida des del Teatre Bartrina de Reus amb un concert destacat. En aquesta ocasió serà la cantant cubana establerta a Catalunya Lucrecia l'encarregada d'obrir el festival amb un concert en què repassarà els seus 20 anys de trajectòria damunt dels escenaris. Lucrecia ha editat 13 discos de música cubana o tropical amb temes propis i dels seus pares. Al llarg de la seva carrera ha col·laborat musicalment amb grans mestres com Celia Cruz, Paquito D'Rivera, Chano Domínguez, Wyclef Jean, Patato Valdés, Carel Kraayenhof, Willy Chirino, Chavela Vargas, Lluís Llach, Gilberto Gil, Israel López “el Chachao”, Andy Garcia, Carlos Jean i Paco de Lucía, entre d'altres. El concert de Lucrecia serà el 26 de maig a les 21:00 h.

Abonament Més x Menys i Abonament Menut
El Consorci del Teatre Bartrina ofereix els abonaments “Més x Menys” i “Menut”, una original manera d'estalviar en l'import dels espectacles i poder gaudir d'alguns dels més destacats. L'Abonament Menut permet assistir a tres espectacles familiars: “Loops”, “Mirant al mar” i “Reggae per a Xics” només per 15€. L'Abonament Més x Menys és una possibilitat de disposar de descompte variable segons el número d'espectacles triats: 3 espectacles (20% de descompte), 4 espectacles (30% de descompte) o Abonament 20è Aniversari (5 espectacles amb un 50% de descompte total i inclou “Rhümia”, “Revolta de Bruixes”, “La desaparició de Wendy”, “Pretty” i “La Soul Machine”).

L'adquisició de localitats es pot fer presencialment a la taquilla del teatre (plaça del Teatre, 1) de dimarts a divendres de 18:00 a 20:00 h o bé virtualment a www.teatrebartrina.cat. Per primera vegada els socis del club TresC, del Centre de Lectura i els posseïdors del Carnet Jove podran gaudir dels seus descomptes també a través de la compra de localitats online.

Foto de família de la presentació de la programació Hivern-Primavera 2017 del Teatre Bartrina de Reus
Imatge de la conferència de premsa de presentació de la nova programació del Teatre Bartrina
Imatge de l'espectacle
Imatge de l'espectacle
Imatge de l'espectacle
Imatge promocional de l'espectacle de Fito Luri
Imatge de
Imatge de
Imatge de
Imatge de l'espectacle
Imatge de
Imatge de
Imatge Black music festival
Imatge de l'espectacle
Imatge del cantant Ramon Mirabet
Imatge de Fito Luri
Imatge de Toni Casares
Imatge de Joan Negrié
Imatge de Xavier Blanc
Imatge de Pau Terol

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.