Notes de premsa

Presentació de les 130 novetats editorials d'enguany

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 13/04/2018
Foto de grup autors locals Sant Jordi 2018

Aquest divendres 13 d'abril s'ha dut a terme la tradicional trobada d'autors locals, un dels principals actes previs de la Diada de Sant Jordi, i que es fa la Biblioteca Central Xavier Amorós. Enguany s'han publicat més de 130 novetats editorials i bona part dels autors han assistit a la convocatòria que compta també amb l'assistència de l'alcalde, Carles Pellicer. La presentació l'ha conduït l'actor reusenc Carles Bigorra.

Els llibres dels autors locals estaran exposats a la Biblioteca Xavier Amorós fins a finals d'aquest mes d'abril i estan disposats a la nau central de l'espai bibliotecari, que simula la botiga de roba Les Amèriques, un antic establiment de Xavier Amorós, en homenatge a l'escriptor reusenc que dona nom a la biblioteca reusenca i que enguany compleix 95 anys.

Els autors locals tindran novament protagonisme el Dia de Sant Jordi, quan d'11:00 h a 13:00 h i de 18:00 h a 20:00 h signaran les seves novetats. I també, el mateix dia al migdia, al Saló de Plens de l'Ajuntament amb la Recepció Institucional que anualment els fa l'alcalde de la ciutat.

El Dia de Sant Jordi hi haurà a la plaça del Mercadal i als carrers del voltant més de 100 parades de llibres i roses. Enguany hi ha previst un extens programa d'activitats, amb un gran nombre de presentacions de llibres i altres activitats diverses, entre les quals, i amb motiu de la commemoració de l'Any Pompeu Fabra, es proposarà una activitat relacionada amb els mots encreuats i les paraules que proposin cadascuna de les parades que participaran a la Diada.

Finalment, remarcar una de les novetats del Sant Jordi d'enguany que serà una carpa instal·lada a la plaça d'Evarist Fàbregas, i pensada especialment per als joves. És la Bibliochill de Kiku Mistu, una visió jove i distesa dels espais de lectura que pretén atraure l'atenció sobre el paper de la literatura a la vida.

Foto de grup autors locals Sant Jordi 2018

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.