Notes de premsa

Presentació de l’oferta formativa i de serveis de Mas Carandell 2014/15

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 8/09/2014
F Roda de premsa de presentació de l'oferta de Mas Carandell per al curs 2014/15

La proposta formativa de Mas Carandell de setembre a desembre 2014 es presenta, com a novetat, mitjançant tres jornades de portes obertes per donar a conèixer la metodologia emprada en els cursos de Mas Carandell, l’experiència dels professionals docents, les tècniques d’avaluació utilitzades, la qualitat dels serveis i l’èmfasi que Mas Carandell atorga a l’alumne/a com a centre del procés formatiu.

Jornades de portes obertes
Aquest dilluns, 8 de setembre, es presenta, al centre, l’oferta de cursos de l’àmbit d’Educació amb una sessió oberta, i a tall d’exemple, d’un Taller pràctic de tècniques de relaxació vivencial a l’aula, TREVA, per establir un pla d’educació emocional de millora de la convivència i el rendiment a l’aula. La sessió és impartida per la psicòloga, coach i consultora Cristina Cama, membre de l’equip del Programa TREVA de la Universitat de Barcelona. TREVA, es basa en els darrers descobriments neourocientífics, resultat d’un llarg procés d’investigació que té per finalitat portar a les aules els processos de relaxació i la meditació.

El dia 22 de setembre, a les 11:00 h, es presentarà a Mas Carandell l’oferta de formació d’idiomes, i es realitzarà a través d’una classe pràctica de Xinès.

I el dia 6 d’octubre, també a les 11h, s’organitza la darrera jornada de portes obertes per presentar els cursos d’Estratègia, posicionament i 2.0 per a empreses que es complementarà amb un Taller de Creativitat per innovar i desenvolupar idees d’alt impacte.

• Oferta de cursos: 222. El 69% són cursos on line
• Metodologies: Presencial (54), semipresencial (15), i per Internet (153 cursos). Aquests darrers mitjanaçant les plataformes de l’Aula mentor, E-Training i pròpia de Mas Carandell
• Matrícula: De dl a dj de 9 a 14 i a partir del 22 de setembre també els dl de 16 a 19h.
• Descomptes: Com a novetat, s’introdueixen descomptes per a famílies monoparentals.
Es mantenen els descomptes per a persones en atur, antics alumnes, estudiants majors de 16 anys amb el carnet d’estudiant, per família nombrosa, per joves de la targeta jove, majors de 45 anys i persones amb un grau de discapacitat superior al 33%
Destaquen els descomptes per a membres d’associacions professionals amb les que Mas Carandell té un conveni de col·laboració, com per exemple la Unió de Botiguers de Reus, APEMTA o SECOT i de col·legis oficials, per exemple d’Enginyers tècnics industrials, Arquitectes tècnics, Veterinaris o Agents Comercials entre d’altres. I la possibilitat d’aquirir l’abonaments a 2 i 5 cursos o l’abonament familiar.

Àmbits principals i característiques dels cursos
Gestió empresarial
En relació a l’estratègia i lideratge es proposen cursos com Estratègia, implementació i resultats.

En relació a eines 2.0, s’ofereixen accions formatives de Linkedin, Twitter, i d’altres per impulsar el negoci així com eines gratuïtes de gestió per autònoms i PIME.

En relació a la comercialització: Prestashop, CRM, edició de butlletins electrònics i geolocalització així com una actualització de Tècniques de venda. També s’han dissenyat cursos sobre exportació o actualitzacions en recursos humans.

Fruit de diferents deteccions de necessitats, s’ofereixen nous cursos de Manipulació i aplicació de productes fitosanitaris i Prevenció i control de la legionel·la i la legionel·losi.

Finalment es reincorporen accions acreditades de Prevenció de Riscos Laborals, des de cursos bàsics a especialitzats per oficis. I com a curs destacat, el VCA de Prevenció de Riscos per treballar a diferents països europeus.

Tecnologies de la Informació i la Comunicació
Aquest mes comencen cursos oficials, certificació inclosa, de valor afegit a la competitivitat empresarial i professional. S’ofereix la realització íntegra del curs i de l’examen de certificació de Direcció i gestió de projectes, administració i desenvolupament d’aplicacions (en especial aplicacions per a mòbils)
Es manté la col·laboració amb entitats com Proyecto Universidad Empresa (PUE) i s’aportaran cursos actualitzats en partenariat amb Android i Apple, Asterisk, Cisco Systems, Cloudera, CompTIA, Google, HTML5, ITIL, Javascript, a Linux, Microsoft u Oracle.

Educació i formació
A partir de la pròpia experiència com a centre educatiu i al servei de professionals d’aquest àmbit, es presenta una oferta per dotar de recursos i tècniques d’empoderament a l’aula, i per oferir eines TIC i TAC (Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement) d’aplicació directa a l’aula.

En el primer apartat, hi ha cursos com Coaching per a educadors/es, Tècniques de relaxació vivencial aplicades a l’aula o Eines de motivació de l’alumnat adolescent. I en el segon, s’hi troben opcions com: Eines 2.0 per a l’organització i la gestió de la informació, Eines 2.0 pel treball col·laboratiu, Cerca, anàlisi i avaluació de recursos digitals, Tecnologia mòbil per a l’aprenentatge: Apps per a docents, entre d’altres.

Una novetat és el reconeixement per part del Departament d’Ensenyament de 7 activitats de formació permanent adreçades al professorat no universitari. Els cursos, de 15:00 h, són una aplicació pràctica de continguts amb la metodologia d’avaluació. S’espera aquest mes ampliar el nombre d’activitats reconegudes.
Alguns cursos també són reconeguts per la UOC, un reconeixement aplicable als expedients no adaptats als Espais Europeus d’Educació Superior (EEES).
L’oferta es completa amb propostes per a l’especialització en Formació de formadors, especialment en formació ocupacional i professionalitzadora.

No es deixen d’oferir els monitoratges de sempre, que continuen essent molt sol·licitats donada la reconeguda trajectòria de Mas Carandell en la formació de centenars d’alumnes d’aquestes especialitats: Monitor/a de lleure, Monitor/a de menjador i Vetllador/a en escoles.

Competències transversals
En Idiomes destaca que els cursos són impartits per professorat nadiu i titulat, i s’ofereixen temàtiques variades: especialització en negocis, atenció al client, situacions quotidianes en diferents llengües. S’empraran noves metodologies d’aprenentatge adaptades als cursos més clàssics d’idiomes, aportant possibilitats d’acreditació i orientació per obtenir titulacions de prestigi, com la de Cambridge, segons el marc europeu comú de referència.

Finalment en l’àmbit d’Ofimàtica es presenta l’Aula Mas Carandell amb cursos per Internet de creació i gestió pròpia, i tots els avantatges i agilitat de resposta d’aquesta metodologia que permetrà iniciar diàriament les accions formatives amb la coordinació del centre i l’assignació de personal tutor especialitzat.

Aquesta aula oferirà progressivament cursos d’altres àmbits i s’especialitzarà en temes transversals i d’actualitzacions en TIC per empresa, educació i legislació.

Altres serveis: orientació, ocupació i desenvolupament empresarial
Per a persones
• Borsa de treball per Internet
• Accions de l’Agència de col·locació: Espai activa, punt d’informació de treball a l’estranger, Enganxa’t a l’ocupació (que es descentralitza en els centres cívics)
• Dispositiu d’inserció laboral: el del barri del Carme i el dels barris Sol i Vista i Immaculada. Propera sessió informativa dt 16/9 a Mas Anglès a les 10h.
• Punt d’orientació i avaluació ACTIC
• Punt d’orientació per a l’acreditació de competències, autoritzat per l’Institut Català de Qualificacions Professionals
• Espais de Recerca de Feina
• Alfabetització digital

Per a empreses
• Jornades i seminaris
• Formació a mida
• Seminaris i gestió, sense cost per l’empresa, dels ajuts al desenvolupament o bonificacions segons la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo, dels cursos de més de 6 hores de l’oferta de Mas Carandell, i assessorament sobre aquest tema a través del projecte Formaempresa50.cat finançat pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya. Els interessats poden consultar els serveis de Mas Carandell a l’àrea tècnica, la qual també ofereix suport en la detecció de necessitats formatives i elaboració del pla de formació fins el 31 d’octubre de 2014.
• Consultoria en RH i sessions de reclutament i processos de selecció de personal
• Borsa de treball per Internet.

Mas Carandell està treballant en la gestió i disseny de nous projectes per iniciar a finals d’any, especialment de formació professional subvencionada i altres per a persones joves.

Per seguir Mas Carandell a internet
Les persones interessades poden estar al dia de l’actualitat i de l’oferta de Mas Carandell a través del web www.mascarandell.cat i a través de les xarxes, facebook, amb més de 1.000 seguidors, twitter, amb més de 800 i Linkedin, que gairebé arriba als 300.

F Roda de premsa de presentació de l'oferta de Mas Carandell per al curs 2014/15
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.