Notes de premsa

Sessions de treball del Pla Local de Joventut 2016-2019

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 13/01/2016
Imatge de la sessió del Pla Local de Joventut realitzada aquest dimecres al matí

Les sessions obertes de treball del Pla Local de Joventut 2016-2019 continuen aquesta setmana amb les reunions dels grups de treball d'habitatge, ensenyament, formació i treball (aquest dimecres al matí) i salut, esport i mobilitat (aquest dijous a la tarda). Dilluns que ve, 18 de gener, culminaran les sessions de treball amb la trobada de joves majors de 18 anys. Des del passat mes de desembre s'han portat a terme diferents sessions de treball participatives per recollir propostes en el marc de l'elaboració del Pla Local de Joventut 2016-2019. Aquest procés participatiu s'adreça especialment al jovent de la ciutat, tècnics i professionals que treballen amb joves, que a través de grups de treball temàtics poden fer aportacions a les línies estratègiques que s'aplicaran en matèria de joventut els pròxims anys a Reus. Una de les sessions s'ha realitzat amb representants dels grups municipals.

Amb vista a aquest procés, la regidoria de Cultura i Joventut ha convidat un ampli sector de població jove de tota la ciutat a participar a les diferents sessions programades. Aquestes sessions, que es realitzen al Casal de Joves la Palma, són les següents:

  • Taller de diagnosi i propostes amb joves de 15 a 18 anys (dilluns, 14 de desembre).
  • Taller de diagnosi i propostes amb joves de 15 a 18 anys (dimarts, 15 de desembre). 
  • Taller de diagnosi i propostes “Joves, participació, oci i cultura” (dijous, 17 de desembre).
  • Taller de diagnosi i propostes “Grup de treball amb joves de + de 18 anys (dilluns, 21 de desembre). 
  • Taller de diagnosi i propostes “Grup de treball amb representants dels grups municipals” (dilluns, 11 de gener). 
  • Taller de diagnosi i propostes “Joves, habitatge, ensenyament, formació i treball” (dimecres, 13 de gener, de 10:00 a 12:00 h).
  • Taller de diagnosi i propostes “Joves, salut, esport i mobilitat” (dijous, 14 de gener, de 18:00 a 20:00 h.
  • Taller de diagnosi i propostes “Grup de treball amb joves de + de 18 anys (dilluns, 18 de gener, de 18:00 a 20:00 h).

Qualsevol jove interessat a participar a un o més d'aquests grups de treball es pot adreçar al correu [email protected] o trucar al 977 010 268 i inscriure's al procés participatiu. A més, després d'aquest període de sessions de treball la ciutadania interessada pot continuar fent aportacions i suggeriments a través del correu i el telèfon de la regidoria de Joventut, així com presencialment fins a finals de mes.

Després d'aquest període de diagnosi propositiva es posarà en comú tota la informació recollida: explotació estadística, resultats de l'enquesta, conclusions dels grups de treball realitzats i avaluació pla local joventut 2012-2015 i es creuarà amb les accions que ja s'estan duent a terme per tal de prioritzar, reformular i redactar les propostes i projectes, en vistes a les necessitats detectades, que formaran part del Pla Local de Joventut 2016-2019 que es presentarà per ser aprovat per Ple a l'Ajuntament de Reus durant el mes d'abril.

Espai de participació
L'elaboració del Pla Local de Joventut es fonamenta, principalment sobre la participació dels i les joves. Aquest participació és canalitza a través de diferents eines com és ara una enquesta online oberta a la participació dels joves de la ciutat i uns tallers de treball participatius amb joves, tècnics i professionals.

Els diferents espais de participació que s'han obert a la ciutadania són els següents: una enquesta online adaptada per tothom (oberta); un blog de seguiment del PLJ i diferents grups de debats (que són les sessions de treball programades).

El Pla Nacional de Joventut de Catalunya preveu que els municipis elaborin els seus propis plans locals a través de processos participatius com el que s'obre a Reus. Els àmbits i objectius del Pla Nacional de Joventut són els següents:

  • Aconseguir l’èxit en la trajectòria educativa de la joventut 
  • Aconseguir l’èxit en la trajectòria laboral de la joventut 
  • Aconseguir l’èxit en la transició domiciliària de la joventut 
  • Promoure la vida saludable en la joventut 
  • Avançar cap a l’autonomia, el desenvolupament personal i la participació en allò col·lectiu 
  • Universalitzar la cultura entre la població juvenil, treballant perquè l’oferta cultural respongui a objectius educatius i socialment cohesionadors 
  • Avançar cap a un nou model de país i de societat cohesionada, vertebrada territorialment, sostenible i innovadora en les formes d’organització col·lectiva

 Tota la informació del procés d'elaboració del Pla Local Joventut Reus 2016-2019 i l'enllaç al blog es pot trobar al web: www.joventut.reus.cat

Imatge de la sessió del Pla Local de Joventut realitzada aquest dimecres al matí

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.