Pla de polítiques de gènere 2014-2018

La ciutat de Reus disposa d’una llarga trajectòria referent a les polítiques de dones. El primer pla de polítiques de gènere es va aprovar l'any 2007 i el segon, l'any 2010. Amb l'aprovació del Pla municipal de polítiques de gènere 2014-2018 es posa la mirada en la globalitat, en el conjunt, per tal de millorar-lo i modificar-lo, d'acord amb els temps actuals, en què les persones estan sotmeses a tota mena de canvis: personals, laborals, socials, econòmics, polítics, etc. Es tracta, doncs, d'un treball que fa visible les necessitats i els punts de millora d'una manera completa i integral.

Es tracta de construir una societat on les dones i els homes puguin portar a terme de manera lliure la seva vida quotidiana, incloent les necessitats, expectatives i desitjos. L’objectiu, doncs, és crear conjuntament una societat més justa, incloent, integradora, lliure i equitativa per a tothom.

A la ciutat existeixen espais i programes pensats per al foment de les capacitats de les dones. En aquest sentit, cal destacar la tasca que es realitza des del Casal de les Dones. Un equipament que disposa d’una sala d’actes i d’exposicions - ubicada als antics rentadors que hi havia a la plaça de la Patacada- , una cuina i un menjador, una sala de reunions, una biblioteca i una aula d’ordinadors.

Pla de Polítiques de Gènere 2014-2018

Fes-nos arribar la teva opinió, idees i/o suggeriments a casaldones@reus.cat. El Pla Municipal de Polítiques de Gènere és cosa de tothom.

Dones passejant pel carrer Monterols.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.