L'Escola Abel Ferrater de La Selva del Camp ha vingut a conèixer l'Arxiu de Reus

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 26/04/2018
E.g., 26/04/2018
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Visita dels alumnes de l'escola Abel Ferrater
Visita dels alumnes de l'escola Abel Ferrater
Divendres 18 Novembre, 2016

Els nens i nenes de primer de l'escola Abel Ferrater han vingut a visitar l'Arxiu de Reus. En Pere l'@rxiver, el personatge infantil creat per l'il·lustrador reusenc Pere Prats Sobrepere, ha estat el protagonista de la presentació inicial: els hi ha explicat què és un document, quina funció té l'arxiu, per què guardem i preservem els documents, on estan dipositats....

Acabada aquesta presentació inicial... els hi hem preguntat qui és l'encarregat de l'Arxiu de la seva classe... "No en tenim" - han dit-. Doncs... mans a la feina... a partir de demà mateix hi haurà l'"arxiver"de la classe... que serà el reponsable d'anar custodiant i conservant aquells documents - en qualsevol dels diversos suports que hem anat veient- que considerin importants. Els alumnes s'han emportat una capsa on hi aniran dipostant tots aquest documents...i s'han compromès - una vegada l'Arxiu hagi passat, any rera any, pels diversos cursos-, a fer una exposició... doncs la difusió és una funció molt important dels arxius.

Els arxius estan oberts a tothom que s'hi vulgui acostar i descobrir-ne el seu contingut.

Després d'aquesta presentació hem pujat als dipòsits: documents de grans i petits formats, documents en diversos suports... armaris compactes, planeres...han descobert tot un món!

Finalment, ens hem dit adéu i han marxat contents amb la seva capsa d'arxiu i havent descobert el que poden trobar en els arxius, la gran varietat de documents que hi poden haver i el per què els custodiem i preservem.

Visita dels alumnes de l'escola Abel Ferrater
Visita dels alumnes de l'escola Abel Ferrater

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.