L'Escola Abel Ferrater de La Selva del Camp ha vingut a conèixer l'Arxiu de Reus

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 15/02/2017
E.g., 15/02/2017
EnviaEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres 18 Novembre, 2016

Els nens i nenes de primer de l'escola Abel Ferrater han vingut a visitar l'Arxiu de Reus. En Pere l'@rxiver, el personatge infantil creat per l'il·lustrador reusenc Pere Prats Sobrepere, ha estat el protagonista de la presentació inicial: els hi ha explicat què és un document, quina funció té l'arxiu, per què guardem i preservem els documents, on estan dipositats....

Acabada aquesta presentació inicial... els hi hem preguntat qui és l'encarregat de l'Arxiu de la seva classe... "No en tenim" - han dit-. Doncs... mans a la feina... a partir de demà mateix hi haurà l'"arxiver"de la classe... que serà el reponsable d'anar custodiant i conservant aquells documents - en qualsevol dels diversos suports que hem anat veient- que considerin importants. Els alumnes s'han emportat una capsa on hi aniran dipostant tots aquest documents...i s'han compromès - una vegada l'Arxiu hagi passat, any rera any, pels diversos cursos-, a fer una exposició... doncs la difusió és una funció molt important dels arxius.

Els arxius estan oberts a tothom que s'hi vulgui acostar i descobrir-ne el seu contingut.

Després d'aquesta presentació hem pujat als dipòsits: documents de grans i petits formats, documents en diversos suports... armaris compactes, planeres...han descobert tot un món!

Finalment, ens hem dit adéu i han marxat contents amb la seva capsa d'arxiu i havent descobert el que poden trobar en els arxius, la gran varietat de documents que hi poden haver i el per què els custodiem i preservem.

Visita dels alumnes de l'escola Abel Ferrater
Visita dels alumnes de l'escola Abel Ferrater