Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017

Reus és la Capital de la Cultura Catalana l'any 2017. La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004.

Un dels grans potencials que té Reus i que ha valorat l’organització, és el seu ric, variat i nombrós calendari d’activitats culturals, que es distribueixen durant tot l’any i que es complementen amb les programacions estables dels teatres Fortuny, Bartrina, Bravium i Sala Santa Llúcia, a més de l’Orfeó Reusenc i Cal Massó, i les exposicions d’art ja siguin organitzades pel mateix ajuntament de Reus o per diferents galeries de la ciutat.

S'ha treballat al voltant de cinc eixos de treball per bastir la programació d'aquesta capitalitat: l'eix històric i del patrimoni; l'eix tradicional, festiu i popular; l'eix de la literatura i el pensament, l'eix de les arts i la creació i el cinquè eix, sobre coneixement, creativitat i innovació. Des de la regidoria de Cultura també es treballa perquè aquest projecte esdevingui una bona oportunitat per projectar la ciutat a l'exterior, a més d'aprofitar-lo per consolidar i potenciar dinàmiques culturals internes a la ciutat.

El logotip, inspirat en els panots modernistes de Gaudí

Una proposta inspirada en els panots modernistes dissenyats per l'arquitecte reusenc Antoni Gaudí i Cornet ha estat la seleccionada com a imatge identificadora de Reus 2017 Capital de la Cultura Catalana. La idea guanyadora, d'entre 44 candidates, és obra del dissenyador establert a Reus Eloy Muñoz.

Logotip Reus, capital de la cultura catalana 2017

Capitals anteriors

Fins ara, han estat elegides capitals de la cultura catalana les següents ciutats:

 • 2004: Banyoles
 • 2005: Esparreguera
 • 2006: Amposta
 • 2007: Lleida
 • 2008: Perpinyà
 • 2009: Figueres
 • 2010: Badalona
 • 2011: Escaldes-Engordany/Principat d’Andorra
 • 2012: Tarragona
 • 2013: Ripoll
 • 2014: Barcelona
 • 2015: Vilafranca del Penedès
 • 2016: Vic
 • 2017: ReusCapital de la Cultura Catalana Reus 2017
C/Sant Joan, 27
Tel. 977 010 200

Horaris: De dilluns a divendres de 9h a 13h

Capital de la Cultura Catalana Reus 2017

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.