Hospital Universitari Sant Joan

Vista exterior de l'hospital.

El nou Hospital Universitari de Sant Joan de Reus té 92.073 m2, tres vegades més gran que l'edifici històric.

Neix amb la voluntat de ser un model d'excel·lència assistencial i està preparat per ser referència en determinades especialitats:

  • Oncologia
  • Cirurgia bariàtrica
  • Cirurgia plàstica i reparadora
  • Medicina vascular
  • Cirurgia toràcica

La vocació universitària és del tot present a l'hospital, ja que compta amb una important unitat docent amb capacitat per acollir fins a 600 estudiants de forma simultània i s'ha construït a tocar de la futura facultat de Ciències de la Salut.

L'objectiu del centre sanitari, ubicat al Tecnoparc, és aprofitar l'augment de l'espai i la major tecnificació per oferir un tracte més humà i personalitzat als pacients. En aquest sentit, una de les novetats més destacables és la divisió invisible de les dependències entre àrees per a professionals i àrees per a usuaris.

Unitat de Pediatria del nou hospital, decorada amb motius dels elements del Seguici.

La Unitat de Pediatria gaudeix de millores: s'ha creat una nova Unitat de Cures Intensives Neonatal; unes urgències pediàtriques independents de les convencionals i de l'àrea d'hospitalització pediàtrica. Pel que fa a la unitat d'hospitalització infantil, així com també les urgències, estan decorades amb dibuixos que recorden el Seguici festiu de la ciutat amb l'objectiu que els nens vegin elements que reconeixen i pels quals senten estima. En la mateixa àrea, s'ha creat una unitat d'internament psiquiàtric infantil destinada a l'ingrés de nens amb trastorn mental, per donar resposta a tota la demarcació del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

Els esforços d'innovació de la Unitat de Ginecologia i Obstetrícia s'han centrat a oferir una assistència més personalitzada i a millorar la intimitat en tot el procés d'atenció al part. L'àrea disposa de 7 sales de dilatació i part i un quiròfan obstètric. A més, les noves sales de part estan preparades per a l'atenció natural al part normal a aquelles gestants que així ho desitgin. Pel que fa al postpart, es disposa de 27 habitacions individuals.

Les consultes externes compten amb 98 despatxos en un sol espai, mentre que les urgències han passat de 27 a 47.

L'àrea quirúrgica l'integren deu quiròfans convencionals, un quiròfan de cirurgia contaminada, un quiròfan de parts i cesàries i dos quiròfans plomats que permeten utilitzar els raigs X. Tots ells estan preparats per a la cirurgia endoscòpica amb quatre pantalles incorporades a banda i banda de la taula d'operacions. A més, tots els subministraments estan enclavats al sostre per no entorpir la tasca dels professionals.

Hospital Universitari Sant Joan
Av. del Dr. Josep Laporte, 2
Tel. 977 31 03 00

Av. del Dr. Josep Laporte, 2

Hospital Universitari Sant Joan

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.