L’ESPAI ECONÒMIC REUS I EL MAPA DE FUTUR

Cerca articles

E.g., 27/04/2024
E.g., 27/04/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 2/10/2023

Fa un parell de setmanes, P3 Logistic Parcs, la firma internacional inversora patrimonialista, promotora i propietària d’immobles logístics,  va anunciar la compra a Reus d’uns terrenys de 17.5 hectàrees per construir-hi una nau de més d’11 hectàrees al sector H12, conegut com a Mas Sunyer. Es tracta del major projecte logístic en curs a Catalunya i confirma la ubicació estratègica i les possibilitats que té Reus en aquest àmbit.

Des de l’Ajuntament, més enllà d’acollir la iniciativa i de donar-hi tot el suport, volem aprofitar l’anunci per reforçar la projecció de l’espai econòmic de la ciutat i el seu entorn, un dels eixos de treball prioritari del govern municipal. En aquest sentit, des dels primers dies de l’actual mandat hem manifestat la nostra voluntat d’impulsar polítiques vinculades a la innovació, el coneixement i les noves tecnologies que permetin crear riquesa i llocs de treball. Ens hi reiteràvem fa uns dies, en el balanç dels primers 100 dies de govern, i ens hi reiterarem a propòsit d’altres fites que tenim a l’agenda dels propers mesos.

En primer lloc, l’aposta per l’emprenedoria, amb la trajectòria de REDESSA al capdavant, un dels vivers d’empresa més antics i potents de Catalunya que el mes de novembre inicia la celebració dels 30 de trajectòria. I ho fa amb un balanç d’ocupació de 150 empreses a tots els seus centres que donen feina a 1.400 treballadors. Són dades que confirmen l’impacte directa d’una aposta que ha donat viabilitat a projectes empresarials i professionals diversos, acostant-los opcions de transferència de coneixement, capacitació TIC i fins i tot accés a circuits de recerca i innovació, incloses les opcions de creació d’star-ups que avui formen part dels serveis que ofereix TecnoRedessa.

Aquest mes de setembre hem presentat també una nova convocatòria d’ajuts, dotada amb 100.000 euros, per autònoms i empreses de menys de 50 treballadors que vulguin ampliar la seva plantilla amb la contractació laboral de persones en situació d’atur. I aviat podrem anunciar una instal·lació empresarial important al Centre per a Bioempreses, unes instal·lacions ubicades al Tecnoparc en desús des de fa més de dotze anys.    

Treballem, doncs, amb ambició de futur, per consolidar la ciutat com una zona d’alt valor per a operadors nacionals i internacionals i cohesionar un projecte compartit amb els agents econòmics, ja siguin emprenedors, pimes o grans empreses, i vinculat a les opcions de desenvolupament professional i social del conjunt de la ciutadania, per projectar la nostra presència al mapa com un referent en el context d’Europa.

SANDRA GUAITA ESTERUELAS
ALCALDESSA DE REUS

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.