Notes de premsa

Programació d’activitats «Estiu a la Fresca 2013»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 1/07/2013
Foto de l'acte de presentació de la programació d'«Estiu a la Fresca 2013»

La programació «Estiu a la Fresca 2013» tornarà a omplir les setmanes d’estiu de la ciutat de Reus amb activitats culturals i d’oci que garanteixen una oferta àmplia de propostes musicals, de cinema, literàries i ciutadanes. Una de les primeres activitats que es viuran a Reus aquest juliol és el Festival Reus Blues, a partir d’aquest dijous. Aquest estiu també destaca el fet que la Setmana de Claqué arriba a la 25ª edició, per la qual cosa s’oferirà una programació especial. A l'acte de presentació del programa «Estiu a la Fresca 2013» hi han assistit el regidor de Cultura i Joventut, Joaquim Sorio, Joan Sanjuán i Josep M. Bové, de l'Associació per a la Música Creativa i Actual (Festival Reus Blues) i Pilar Sanz, de l'entitat Dixiclac Claqué (Setmana de Claqué).

El cinema, amb presència de diferents gèneres, tindrà un protagonisme especial els vespres d’estiu a la ciutat de Reus. Una de les propostes novedoses d’aquest estiu serà el cicle de tres sessions de recitals poètics a càrrec de diferents rapsodes i amb acompanyament musical.

Festival Reus Blues

  • Dijous, 4 de juliol, a les 20.00 als Bucs d’Assaig del Casal de Joves. Masterclass amb Gaby Jogeix. Per assistir-hi només caldrà comprar un abonament per als 3 dies del festival. Gratuït per als socis de l’AMCA.
  • Divendres, 5 de juliol, a les 22.30 a La Palma. Cumellas & Talavera Band (Catalunya) + Gaby Jogeix (Madrid). Preu: 12 Euros; socis TR3SC: 10 Euros
  • Dissabte, 6 de juliol, a les 18.30 al Centre Comercial El Pallol. Deep Blues (Catalunya)
  • Dissabte, 6 de juliol, a les 22.30 a La Palma. Ana Midón & Miles Away (Aragó) + Janiva Magness (EUA). Preu: 12 Euros; socis TR3SC: 10 Euros
  • Diumenge, 7 de juliol, a les 20.00 a La Palma. Big band i cor de gospel de l’Aula Músics de TGN (CAT) + The Blended Blues Company (CAT). Preu: 10 Euros; socis TR3SC: 8 Euros
    Abonament per als 3 dies: 25 Euros (inclou la masterclass de Gaby Jogeix). 2x1 en comprar l’entrada si es presenta el Carnet Jove a taquilla

Cinema

Cinema a la fresca
Els dies 9, 11, 16, 18, 23, 25 i 30 de juliol, a La Palma, a les 22:30 h. Quan sigui possible se subtitularan les pel·lícules per a sords.

  • Dia 9 de juliol. «Argo». Director: Ben Affleck. Intèrprets: Ben Affleck, John Goodman, Bryan Cranston, Alan Arkin, Taylor Schilling, Barry Livingston. EUA. 2012. 120 min. Drama/thriller. L’any 1979, l’ambaixada dels Estats Units a Teheran va ser ocupada per un grup d’iranians que demanava l’extradició del xa de Pèrsia. La CIA i el govern canadenc van organitzar una operació per rescatar sis diplomàtics estatunidencs. Amb aquesta finalitat es va recórrer a un expert en rescat d’ostatges i es va preparar un escenari per al rodatge d’una pel·lícula de ciència-ficció, amb el títol d’Argo, en què participava un equip de caçatalents de Hollywood. La missió era anar a Teheran i fer passar els diplomàtics per un equip de filmació per tornar-los a casa.
  • Dia 11 de juliol. «Fènix 11·23». Directors: Joel Joan, Sergi Lara. Intèrprets: Nil Cardoner, Rosa Gàmiz, Àlex Casanovas, Lluís Villanueva, Roberto Álamo, Ana Wagener. Espanya. 2012. 90 min. Drama basat en fets reals. VO en català. Durant la tardor de 2004, el jove de 14 anys Èric Bertran crea una web inspirada en Harry Potter i l’Orde del Fènix amb la finalitat de defensar la llengua catalana. Una nit, la brigada antiterrorista de Madrid entra a casa seva i l’acusen de terrorisme informàtic. El motiu: un correu electrònic enviat a tots els supermercats en què es demana l’etiquetatge en català.
  • Dia 16 de juliol. «Oz, un mundo de fantasia». Director: Sam Raimi. Intèrprets: James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams, Abigail Spencer, Zach Braff, Joey King, Bill Cobbs, Stephen R. Hart. EUA. 2013. 127 min. Fantàstic, aventures. Oscar Diggs, un mag de reputació una mica dubtosa, és abocat des de Kansas fins a Oz, convençut que, a partir d’ara, la fama i la fortuna aniran a favor d’ell. Però quan les bruixes Theodora, Evanora i Glinda comencen a dubtar de la seva categoria de mag, apareixen tots els problemes.
  • Dia 18 de juliol. «Una pistola en cada mano». Director: Cesc Gay. Intèrprets: Javier Cámara, Ricardo Darín, Eduard Fernández, Jordi Mollà, Eduardo Noriega, Alberto San Juan, Leonardo Sbaraglia, Luis Tosar, Cayetana Guillén Cuervo, Candela Peña, Clara Segura, Leonor Watling. Espanya. 2012. 95 min. Comèdia. VO en castellà. Una radiografia de vuit homes d’avui, ben peculiars: J., que, tot i que no li falta de res, està al llindar d’una depressió. E., que l’únic que té es un gat i que viu la mar de feliç, tot i haver tornat a casa de la seva mare. S. intenta tornar amb la seva dona dos anys després de la seva ruptura. G., que recorre als ansiolítics per intentar entendre per què la seva dona té una aventura. P., que pretén seduir una companya. María i Sara, que intercanvien els seus homes amb la finalitat de descobrir les seves intimitats. L., un home que anomena la seva amant amb el nom del seu gos.
  • Dia 23 de juliol. «Fill de Caín». Director: Jesús Monllaó. Intèrprets: José Coronado, Julio Manrique, Maria Molins, Jack Taylor, David Solans. Espanya. 2013. 100 min. Thriller. VO en català. En Nico és un jove adolescent amb un comportament estrany. El seu psicòleg intenta endinsar-se en el seu món a través dels escacs i descobrirà l’estranya relació que manté amb el seu pare.
  • 25 de juliol. «Iron Man 3». Director: Shane Black. Intèrprets: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall. EUA. 2013. 130 min. Acció. El descarat i brillant empresari Tony Stark/Iron Man s’enfrontarà a un enemic del qual no coneix els límits. Emprèn un viatge a la recerca dels responsables de la destrucció del seu univers personal. Un viatge que posarà a prova la seva integritat, un altre cop.
  • 30 de juliol. «El gran Gatsby». Director: Baz Luhrmann. Intèrprets: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Isla Fisher, Tobey Maguire, Joel Edgerton, Callan McAuliffe. Austràlia, EUA. 2012. 142 min. Drama. Anys 20, Long Island, Nova York. L’immensament ric i misteriós Jay Gatsby organitza extravagants festes a la seva gran mansió, una d’elles amb l’objectiu de reconquistar l’enlluernadora Daisy, un antic amor de joventut.

Cicle de cinema fantàstic
Els dilluns al jardí de la Casa Rull, a les 22:00 h. Ho organitza l’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus. Pel·lícules de gènere fantàstic i de ciència-ficció remarcables per l’originalitat, el contingut i la qualitat, que han esdevingut clàssics en el seu gènere i en la història del cinema en general.

  •  8 de juliol, «Looper» (2012)
  • 15 de juliol, «Número 9» (2009)
  • 22 de juliol, «Scott Pilgrim contra el mundo» (2010)
  • 29 de juliol, «Rompe Ralph» 
  • 5 d’agost, «El origen del planeta de los simios» (2011)
  • 12 d’agost, «Dredd» (2012)
  • 19 d’agost, «Monsters» (2010)
  • 26 d’agost, «Código fuente» (2011)

Cinema al jardí
Els dimarts d’agost, a les 22:00 h

  • 6 d’agost, «Aterriza como puedas» (1980)
  • 13 d’agost, «El resplandor» (1980)
  • 20 d’agost, «The Rocky Horror Picture Show» (1975)
  • 27 d’agost, «Tiburón» (1975)

Poemes i colors a les nits reusenques
Al Jardí de la Casa Rull, els dijous de juliol, a les 21:00 h
Tres maneres de contemplar la poesia reusenca. De la mà de diversos rapsodes de la nostra ciutat, podrem escoltar la poesia de Montse Farrés, Aràntzazu Fonts i Dolors Vallverdú, les tres membres del Col·lectiu Lletres Reusenques. Visualment, la Fina Veciana ens calorejarà les nits.

  • Dia 11, «La nit de verd». En Josep Baiges, la Dolors Quintana i en Josep M. Roig recitaran amb música de Pau Terol, i ho presentarà el Sr. Xavier Amorós.
  • Dia 18, «La nit de blau». La presentació anirà a mans de Ramon Llop, amb els rapsodes Quim Sòrio, Dolors Quintana i Francina Baldrís i música d’Iván Sáez Vigalondo.
  • Dia 25, «La nit de blanc». La cloenda anirà a càrrec de Quim Sòrio i els rapsodes Fina Masdéu, Ramon Llop i Antoni Giménez, acompanyats amb música de saxo.

Concerts

El Racó de La Palma

«Concerts de terrassa». Els diumenges, a les 20:00 h

  • 14 de juliol, «Satèl·lit» (pop)
  • 21 de juliol, «Buenos Aires» (pop rock)
  • 28 de juliol, «Destacato» (rock)
  • 4 d’agost, Xavier Pié, Ignasi González i Xavier Monge (jazz)
  • 11 d’agost, «Try’s» (blues rock)
  • 18 d’agost, «Pere Torradas + artista invitada: Abril» (versions)
  • 25 d’agost, «Dirty Diamonds» (acústic, versions)
  • 1 de setembre, «Cristina Guiu Quintet» (jazz, bossa nova)
  • 8 de setembre, «Old Happy’s» (pop rock dels 60 i 80)

«Palm Session». Els dimecres 3 i 17 de juliol, i els dijous 1 i 15 d’agost i 5 i 19 de setembre, a les 20:00 h.

Al Jardí de la Casa Rull
Els divendres, a les 22:30 h

  • 12 de juliol, «Small River Brass Band». La Small River celebra el 15è aniversari de la formació presentant el seu 2n disc On the Mainline, un viatge a la costa de Louisiana, per tornar al bressol del jazz. La banda la formen Aureli Andrés, Enrique Ordax, Fernado García_Ramos, Toni Chisvert, Josep Campiña, Emilio Cabello, Xavi de la Salud i Sergi Andreu.
  • 19 de juliol, «The Marshmallow Girls», amb l’espectacle I got Gershwin. La Georgina Llauradó, la Laia Piró i la Bealia Guerra formen una companyia amb el propòsit de crear concerts teatralitzats de música tant de compositors de teatre musical com d’altres estils. En aquest cas, un viatge a l’univers del compositor George Gershwin.
  • 26 de juliol, concert dels «Solistes de Santa Maria la Major». Aquest grup va néixer en el marc del Festival de Música de Prades, amb un doble vessant: com a formació estable a la vila durant el Festival i com a divulgador de la música de tota la comarca. Els seus components provenen de les principals orquestres i formacions de música de cambra catalanes. El programa que interpretaran porta el títol “1790, una nit a l’òpera de Viena”.

Els dissabtes, a les 22:30 h

  • 20 de juliol, «Alhazar, tribal fusion belly dance». La companyia inicia els seus assajos a principis del 2010, dirigida i coreografiada per Alhazar, i s’estrena amb gran èxit l’abril de 2012 amb l’espectacle Emotions. El seu ball es caracteritza per l’expressió de les emocions d’una dona, deixant que el cos reflecteixi l’ànima. La il·lusió, l’empatia i l’amistat entre aquestes ballarines són el que els dóna la força i el poder a l’escenari. Les belleses de la companyia són: Davinia Salvat, Vanessa Villalba, Olivia Cervera, Aurora Pascual, Paula Martínez, Rosa Borrell, Naiara Batet, Ainhoa Cáceres i Alhazar, les quals “us robaran el cor per sempre”.
  • 27 de juliol, «Kandi i els que són». Amb un estil eclèctic que beu de les essències del blues, el jazz, el rock i la cançó d’autor, en aquesta ocasió tornen a l’escena per presentar Cançons de diari, un recull de nous temes inspirats en una lectura particularment crítica amb la realitat. Manolo Valero: bateria; Joan Ramos: guitarra; Isidre Sans: baix; Kandi Álvarez: veu i guitarres.
  • 3 d’agost, «Harrison Ford Fiesta». Romain Alberteau és de Tours, França, però fa anys que viu a Tarragona i compon petites cançons de folk lo-fi. Després de diverses proves, sembla que ha trobat els músics ideals per vestir les seves composicions: César (guitarra; Lecirke), Pablo (teclats; Lecirke, The Transistor Arkestra) i David (percussions; Glosters, Don Simón i Telefunken, Mega Purple Sex Toy Kit). Junts formen Harrison Ford Festa. Ho organitza Bar Portia, hi col·labora Vórtex Produccions.
  • 17 d’agost, Maria Rodés. Maria Rodés (Barcelona, 1986) recorda que li agrada cantar des de petita. Va compaginar la carrera de Comunicació Audiovisual amb els estudis de cant, guitarra, llenguatge i harmonia al Taller de Músics de Barcelona. L’octubre del 2011 estudia un postgrau d’Art Sonor ofert per la Universitat de Barcelona que li permet descobrir noves perspectives sonores. Influïda per aquests estudis, confecciona el seu últim disc Sueño triangular (BCore, 2012). Ho organitza Bar Portia, hi col·labora Vórtex Produccions.
  • 24 d’agost, «...en la hierba». Nascut a Reus l’any 1973, ha actuat tant en solitari com amb diferents formacions (com ara «Hermanos Brothers»). «...en la hierba» ens porta la seva visió més particular de versions de diferents artistes. Ho organitza Bar Portia.

Concert d’orgue
A la Prioral de Sant Pere, a les 20:00 h.

  • Diumenge, 14 de juliol, Jean-Christophe Geiser, organista de la catedral de Lausana. Amb obres de J.S. Bach i autors francesos romàntics.
  • Diumenge, 15 de setembre, Miquel González Ruiz, orgue. Amb obres de J.S. Bach, C. Saint-Saëns, A. Guilman, entre d’altres.

Setmana de claqué

  • Dijous, 11 de juliol, a les 19.00 a la plaça d’Evarist Fàbregas. Espectacle infantil amb la companyia «Tap Ole». Una manera de fer arribar el claqué als més petits.
  • Divendres, 12 de juliol, a les 22.00 a La Palma. Mostra de claqué d’aquí. Les escoles de dansa d’arreu de Catalunya ens mostraran el millor del claqué de la nostra terra.
  • Dissabte, 13 de juliol, a partir de les 18.00, «Claqué al carrer». Passeja pel centre i descobreix el claqué més proper al públic.
  • Dissabte, 13 de juliol, a les 21.00 al teatre Bartrina. «XXV Nit de Claqué» amb un espectacle fet a mida per al 25è aniversari, amb un resum de tots els anys. Els millors ballarins de claqué es trobaran de nou per retre homenatge a totes les nits de claqué que el teatre ha viscut. Preu: 9 Euros, 7,50 Euros i 6 Euros

Contes per a adults
Els dimecres de juliol, al jardí de la Casa Rull, a les 22:30 h.

  • Dia 10. Enric Company arriba al Festival d’Estiu de Reus amb el seu nou monòleg d’humor No dissimuleu, en el seu desè aniversari als escenaris de tot l’estat. @enriccompany
  • Dia 17. Els contes del teatre Bravium ens refrescaran les caloroses nits de juliol. Ells ens hi esperen, tu hi estàs convidat!
  • Dia 24. Jordi Amenós amb «Contes per viure millor», una sessió improvisadament planificada que fa riure i pensar, emocionar-se i descobrir... Una sessió divertida, suau, reflexiva, poètica, riallera, tendre... que et pot canviar la vida.
  • Dia 31. Pablo Albo, amb «Cuentos poco edificantes», ens porta des d’Albacete una grapat de mentides que no tenen cap intenció d’enganyar-te. És una sessió de contes, però no hi portis els teus fills. Històries per posar-te els pèls de punta, fer-te riure o vés a saber què

Altres

  • Divendres, 5 de juliol, a les 21:00 h, al teatre Bartrina, espectacle «Identidad», a càrrec de la companyia «La Petite Excellence». Un espectacle de hip-hop que us deixarà a tots bocabadats. La seva brillant actuació estarà acompanyada de l’actuació dels grups «Artis Kids Hop», «Totem Artis Flow» i «10 Thinks Crew». Preu: 10 Euros
  • Divendres, 5 de juliol, a les 22:00 h, al jardí de la Casa Rull, Nit de Misteris, 4a edició, gimcana nocturna divertida, atrevida i plena de misteris. Més informació al Casal de Joves.
  • Dissabte, 6 de juliol, a les 21:30 h, al teatre Bravium, projecció del curt «Los reflejos de Lola», coproduït per Triverso i esCasanovas en conjunt amb la Universitat Rovira i Virgili. Projecció del tràiler de la sèrie web Genoma i sorteig de regals del curt. Sinopsi: la Lola, una dona poc agraciada, obesa i d’aspecte extravagant, i l’Aurora, la seva amiga cubana, que parla molt i és el seu particular Pep Consciències, surten de festa una nit... nit que farà que la vida de la Lola es transformi completament.
  • El 6 i 7 de juliol, a la plaça del Dr. Sabaté, «Mercreart». Arriba a la seva quarta edició aquest mercat de nous creadors i dissenyadors que al llarg d’un cap de setmana poden exposar i vendre les seves noves i pròpies creacions. Paral·lelament al mercat, també es faran diferents actuacions al jardí de la Casa Rull.
  • Els dijous 4, 18 i 25 de juliol, a les 21:00 h, Viatges Iltrida i el restaurant Cafè Teatre (Centre de Lectura de Reus) et conviden a visitar el món sense equipatge. Amb xerrades a càrrec de grans experts i imatges que et traslladaran. Per a més informació, truca al 977321818 o visita el facebook de Viajes Iltrida.
  • Divendres, 12 de juliol, a les 22:30 h, a l’Skate Park Reus, Nit de Bikers, una exhibició nocturna dels millors bikers locals i d’altres convidats per gaudir d’espectaculars salts, trucs i acrobàcies.
  • Dissabte, 13 de juliol, a les 9:00 h, a la plaça d’Evarist Fàbregas, XI Gimcana Infantil de Sant Pere. La pluja va fer suspendre-la per Sant Pere; si llavors no t’hi vas poder apuntar, fes-ho ara. Organitzada per la Jove Cambra Internacional de Reus. Programa dirigit a nens i nenes de 6 a 12 anys. Un total de 10 proves distribuïdes per diversos punts de la ciutat que pretenen fomentar el civisme, la competència sana i la cohesió social.
  • Dissabte, 13 de juliol, #EnsFemBous, inauguració del rocòdrom dels Xiquets de Reus (accés obert). A partir de les 11:00 h, obertura infantil amb iniciació a l’escalada per a nens. A les 17:00 h, primer campionat de bloc dels Xiquets de Reus. Ho podeu consultar a www.xiquetsdereus.cat
  • Divendres, 19 de juliol, a les 22:00 h, a les piscines municipals, Electropiscina. La festa aquàtica més divertida de l’estiu. Més informació i invitacions al Casal de Joves.
  • Dissabte, 7 de setembre, a partir de les 11:00 h, a La Palma, Hikari, V fira de cultura japonesa. Més informació a www.hikari.amakuni.org

Festes del barri de Santa Anna

Dijous, 25 de juliol, dia cultural

  • A les 19:00 h, al Casal Despertaferro, xerrada a càrrec de Salvador Palomar.
  • A les 20:00 h, al local social o al local de la colla castellera dels Xiquets, pel·lícula.

Divendres, 26 de juliol, nit de la síndria

  • A les 21:30 h, al local de la colla castellera dels Xiquets, assaig especial de Santa Anna. Després, aproximadament a les 23.30, al carrer Rosich, sindriada popular amb acompanyament musical.

Dissabte, 27 de juliol

  • De 10:00 h a 12:00 h, al carrer Rosich, tallers de construcció amb «El nan casteller», «Iaraquè?» i els Xiquets de Reus, i taller de músics amb els grallers i timbalers dels Xiquets de Reus. A les 12.00, xocolatada popular.
  • A les 18:00 h, a la plaça del Mercadal, diada castellera amb els Castellers d’Altafulla, la Colla Jove dels Castellers de Sitges i els Xiquets de Reus.
  • A continuació, cercavila amb el Bou de Reus i els grallers dels Xiquets de Reus pels carrers del barri.
  • A les 22:00 h, al centre del barri, sopar popular: tu hi poses el menjar, nosaltres l’aigua i el vi. Tot acompanyat de bona música.
Foto de l'acte de presentació de la programació d'«Estiu a la Fresca 2013»

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.