Notes de premsa

Reus col·labora amb el Dia Europeu de la neteja de l’entorn «Let’s Clean Up Europe»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 8/05/2014

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, en el marc de la campanya Reci-CLAR, col·labora amb el Dia Europeu de la Neteja de l’Entorn (10 de maig) i la Setmana de Prevenció de Residus promoguda per l’Agència de Residus de Catalunya. El dia europeu promou una acció de conscienciació comuna sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura. Es bucs així promoure la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als camins, boscos, platges, etc., i conscienciar de la importància de reduir els residus que es generen i de repensar hàbits com la recollida selectiva.

En aquest context, el divendres 9 de maig, l’acció es realitzarà conjuntament amb l’Escola Montsant que, reconeguda com a Escola Verda, treballa dins de l’òptica de la sostenibilitat en tots el seu ampli aspecte. L’activitat vol exemplificar la oportunitat de la ciutadania tant atítol individual com col·lectiu de mantenir net de residus l’entorn.

L’activitat de neteja serà realitzada per 26 alumnes de 5é de primària, durant el matí del divendres 9 de maig. L’entorn escollit és un recorregut circular de 3,60 km pels camins més pròxims a l’escola. Se sortirà de l’escola Montsant i es pujarà fins a la urbanització del Pinar pel camí dels Cinc Ponts i després es retornarà a l’escola pel camí Antic de Castellvell. Durant aquest recorregut els nens i nenes de l’escola Montsant aniran recollint els residus que es trobin en els marges del camí.

Anteriorment a classe s’explicarà la importància que té no llençar residus en entorns naturals i com això pot afectar al medi ambient en general i a la fauna en particular.

També la importància de separar cada residu en el contenidor que toca per tal que es puguin aprofitar els recursos dels materials o la energia que contenen. A tots els nens que participin se’ls entregarà un kit de reciclatge i l’imant de la campanya reci_CLAR.

L’horari de l’activitat és el següent:

  • 8:45h Inici de l’activitat a dins l’escola per explicar la importància de l’acció i motivar l’alumnat en la neteja. 
  • 9:15h sortida de l’escola i inici de la neteja pel camí dels Cinc Ponts 
  • 10:30h prevista l’arribada a la urb. El Pinar on esmorzaran. 
  • 11:00h sortida del Pinar i inici de la neteja del camí Antic de Castellvell 
  • 11:30h Finalització de l’itinerari i pesatge dels residus. 
  • 11:50h Arribada a l’escola
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.