Notes de premsa
Miró Etiqueta Negra, Gran Vinari d’Or dels vermuts catalans de 2016
Miró Reserva etiqueta negra ha estat distingit amb el Gran Vinari d’Or dels Premis Vinari als millors vermuts catalans 2016. És el Vinari d’Or de la categoria de vermuts Reserva i, a més, ha estat l’escollit pel Club del Barman com el millor per als còctels. A més el celler també s’emporta una plata en la categoria de Blancs.
El Vinari d’Or en la categoria dels Blancs, Rosats o Daurats ha estat per Padró & Co, una novetat de Vins Padró, mentre el millor en la categoria de Tradicionals, Vermells o Negres ha estat per Cori Roig, que ja va aconseguir el mateix guardó l’any passat en la primera edició dels Premis Vinari i a més s’emporta una plata amb el blanc. Yzaguirre, que l’any passat amb el seu reserva negre va ser el Gran Vinari d’Or, aquest any s’emporta un bronze amb el reserva blanc i una plata amb una edició especial que van fer pel seu 130è aniversari.
En la categoria de Tradicionals, Vermells o Negres, que segurament és la més popular entre els consumidors, la plata és per Casa Mariol de Batea i el bronze per Montseta de Valls. I finalment el bronze dels Reserves és per una novetat del Celler de Capçanes.
Així doncs, aquesta és la decisió del jurat que totalment a cegues ha triat entre prop de 50 vermuts, una xifra que s’apropa a quasi la totalitat dels vermuts que es fan a Catalunya i que suposa un increment de participació del 20% respecte a l’any passat. El palmarès dels premis ha quedat de la següent manera:
Gran Vinari d'Or al Millor Vermut
Vermut Miró Reserva Etiqueta Negra
Categoria de vermuts reserva
- Vinari d'Or: Vermut Miró Reserva Etiqueta Negra
- Vinari de Plata: Vermouth Yzaguirre 130 Aniversario
- Vinari de Bronze: Vermut de Capçanes
Categoria de vermuts blancs, daurats o taronges
- Vinari d'Or: Padró & Co. Blanco Reserva
- Vinari de Plata (1): Cori Blanc
- Vinari de Plata (2): Vermut MIró Blanc
- Vinari de Bronze: Vermouth Yzaguirre Reserva Blanco
Categoria de vermuts negres
- Vinari d'Or: Cori Roig
- Vinari de Plata: Casa Mariol Vermut Negre
- Vinari de Bronze: Montseta
Durant l’acte de lliurament que s’ha fet a Vermuts Rofes i que ha conduït l’actor Toni Albà, la directora dels Premis Vinari, Eva Vicens, ha recordat que “la voluntat dels Vinari és dignificar el vermut que es fa a casa nostra, donar-lo a conèixer i sobretot mostrar a tothom que quan anem a fer el vermut tenim per triar i remenar, tenim vermuts per a tots els gustos i tots catalans, i que podem ser exigents i no conformar-nos amb el primer que ens posin. No perquè no pugui ser bo, sinó simplement perquè potser no és el que més s’adiu amb nosaltres”.
L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha remarcat que Reus "està orgullosa que aquest acte es faci a la nostra ciutat". "La olor de vi, de vermut, marca la diferència en aquest entorn, Can Rofes, que va representar una de les empreses més importants del país en vins i vermuts, i ara el vermut torna a reeixir de manera esplèndida". En aquesta línia, l'alcalde de Reus ha volgut agrair a les empreses "l'esforç per tenir els millors vermuts del món", i ha assenyalat que "de vegades ens fixem en marques de fora pensant que seran més bones, però ara ja no, perquè és evident que els vermuts del nostre país són millors".
El jurat
Un jurat professional format per sommeliers, com Enric Català, Xavi Bassa, Jordi Vidal; Eduard Borrull, responsable del bar Cal Marino, que al 2015 va guanyar el Premi al millor vermut musical; professionals de la distribució com Lluís Manel Barba, responsable d’Entrevins; Pep Escudero, professor de l’Escola Espiells o Manel Marqués, creador del Vermouth Club i gran coneixedor del producte.
Representants del món de la cocteleria, com Josep Maria Gotarda, propietari de l'Ideal Coctail Bar Barcelona i president del Club del Bàrman; Juanjo Martínez, bàrman de Caribbean Club Barcelona, José Antonio Gotarda, el bàrman de Luz de Gas de Barcelona. Jordi Nogué (restaurant La Clau de Sant Pere de Ribes); Ricard Matínez (F&B Duquesa de Cardona de Barcelona); Mariona Vilanova (Nykteris Coctail Bar de Girona); Eduard Campos (Negroni, BCN); Míriam Campa (El Maravillas de Barcelona) i Jerónimo Vaquero (Boadas Cocktail Bar).
I periodistes especialitzats en el món vitivinícola i vermuter com Ruth Troyano, Leandre Romeu, Mar Galván i Manel Guirado; i xefs de l'altura d'Héctor Barbero, de Monvínic, el bar de vins de referència de Barcelona.
Aquest jurat, distribuït en diverses taules de tast, va avaluar a cegues cadascun dels vermuts i se’ls va demanar que en valoressin l'aspecte visual i olfactiu, la impressió en boca i la impressió general de qualitat.
El millor vermut musical
Time Out Barcelona ha participant de nou en els Premis Vinari dels vermuts, a la recerca dels millors locals de vermut amb música. Com es va fer l’any passat, es va demanar als lectors que fessin les seves propostes i després la redacció va triar. En aquesta ocasió el millor vermut musical se l’ha endut el Bar Rufian del Poble Sec.