Notes de premsa

Pompeu Fabra, la llengua i el tennis, al monòleg que es podrà veure a la Biblioteca Xavier Amorós

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 22/11/2018
Imatge del monòleg sobre Pompeu Fabra

En una tardor intensa d’actes dedicats a Pompeu Fabra, destaca el dilluns 26 de novembre el monòleg Pompeu Fabra: jugada mestra, de la companyia Inútils mots - Teatre de la paraula. El monòleg, interpretat i ideat per Òscar Intente, amb la direcció de Maria Pla, tindrà lloc a les 19.30 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós i l’entrada és gratuïta.

En aquesta breu peça teatral, d’uns 35 minuts de durada, un tennista interpel·la el públic de la sala. Es pot jugar a tennis sense regles? No és possible. En l’esport, com en la llengua, cal compartir unes normes i acceptar-les per jugar bé. Pompeu Fabra, un tennista apassionat, va proposar unes normes per al català que van ser acceptades i compartides per tothom. Aquest és el punt de partida d’un espectacle que utilitza la metàfora esportiva per introduir-nos en la dimensió científica, humana i ciutadana del geni ordenador de la llengua catalana.

Els assistents també poden aprofitar per visitar la interessant mostra “Pompeu Fabra. Una llengua completa”, que està exposada a la mateixa Biblioteca fins al 30 de novembre.

Aquestes activitats han estat ideades per la Direcció General de Política Lingüística i són gestionades pels serveis territorials de Cultura i, en el cas de Reus, el Baix Camp i el Priorat, pel Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura.

I per posar la cirereta a l’Any Fabra, el dissabte 1 de desembre, a les 12.30 h l’Ajuntament de Reus inaugurarà un monument dedicat al seny ordenador de la llengua. L’acte institucional tindrà lloc a l’Escola Pompeu Fabra (c. de Sardà, 23) i tot seguit es farà la descoberta del monument a la plaça Pompeu Fabra, a tocar del parc de Sant Jordi. La iniciativa sorgeix d’una proposta de les entitats excursionistes de la ciutat, que tindran un paper rellevant en l’acte, i comptarà amb la participació d’alumnes de l’Escola Pompeu Fabra de Reus entre altres.

Imatge del monòleg sobre Pompeu Fabra
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.