Notes de premsa

Els Espais d’Acció Col·lectiva impulsats per Mas Carandell conclouen amb cinc línies estratègiques de treball

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 1/10/2020
Carles Prats presentació Espais d'Acció col·lectiva
Projectes estratègics Espais d'Acció Col·lectiva

Aquesta setmana s’ha dut a terme la presentació telemàtica de les conclusions dels Espais d’Acció Col·lectiva que promou l’IMFE Mas Carandell, un espais de trobada i cocreació, que tenen per objectiu diagnosticar problemàtiques, definir reptes i potenciar projectes estratègics que tinguin impacte en la generació d’ocupació, la formació i l’impuls socioeconòmic, tant a nivell de Reus com del territori més proper.

Durant la presentació, que ha comptat amb l’assistència i participació final del regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, s’han exposat els projectes estratègics prioritzats a partir de les diferents sessions de treball virtual dutes a terme al llarg del mes de setembre, en les quals han participat representants d'empreses, professionals, i agents socials i econòmics de la ciutat i del territori, i que han estat dissenyades i dinamitzades pels professionals de l’associació de consultors Notus, Marc Caballero i Joan Anton Serra, conductors de la sessió.

Aquestes línies estratègiques sorgides arrel dels Espais d’Acció Col·lectiva són cinc:

  • La consolidació i evolució dels sectors estratègics,
  • El suport a microempreses i petites empreses,
  • La potenciació de l’oferta formativa al territori, 
  • La governança de la planificació estratègica i
  • Una mirada supramunicipal: la concertació territorial

Cada estratègia contempla un seguit d’actuacions, ja definides, i que es començaran a implementar en els propers mesos. Per fer-ho se seguirà comptant amb la implicació dels diferents agents i principals actors del territori.  Es preveu tenir un calendari concret en les properes setmanes i reprendre les  trobades a partir del novembre.

Els Espais d’Acció Col·lectiva parteixen de propostes i mesures recollides en processos participatius previs, com ara els Espais del 2018, les línies del Pla d’Acció Municipal i les diverses taules realitzades aquest any amb motiu del pla de reactivació social i econòmica de Reus, Reactivem Reus, per afrontar al crisi de la Covid19. Es porten a terme en el marc dels Programes  suport al desenvolupament Local, promoguts i finançats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social.

Les entitats, empreses o professionals que tinguin interès en aquest projecte, es poden adreçar a Mas Carandell, enviant un correu a [email protected], o bé, trucant al telèfon 977 010 850.

Carles Prats presentació Espais d'Acció col·lectiva
Projectes estratègics Espais d'Acció Col·lectiva

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.