Notes de premsa

Aprovat el projecte per traslladar les parades de bus interurbà de les Oques al davant de la biblioteca

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 3/03/2021
Foto de la roda de premsa
Plànol de les parades de bus interurbà

L'Ajuntament de Reus, a través de l'empresa municipal Reus Transport iniciarà durant la segona quinzena de març les obres d'arranjament de l'àrea de zona blava Riudoms, situada davant de la Biblioteca Xavier Amorós, per a la construcció de plataformes per a parades de transport públic interurbà. L'execució del projecte comportarà el trasllat de les parades dels autobusos interurbans de la plaça del Nen de les Oques a l’àrea de zona blava Riudoms, amb l’objectiu de descongestionar la plaça per oferir un millor servei als usuaris, i afavorir, alhora, la mobilitat del trànsit. El projecte i el trasllat del servei tenen el vistiplau del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

L'augment del nombre de vehicles de transport públic de viatgers interurbans que circulen i fan parades llargues a la plaça del Nen de les Oques causa problemes de circulació. La parada existent és insuficient per absorbir el volum de trànsit actual, amb la coincidència de diverses línies alhora.

En els darrers anys, l’Ajuntament ha mantingut contactes amb la Generalitat i les empreses concessionàries de transport interurbà, per resoldre la situació.

La reubicació de les parades als carrers del Doctor Frías i de l'Escorxador, a tocar de l’actual zona d’estacionament de l’àrea Riudoms, farà més còmode el transport interurbà i permetrà la coincidència de diversos vehicles (fins a cinc de manera simultània) en un mateix espai. Igualment, el nou emplaçament manté l’accés ràpid al centre de la ciutat per als usuaris. Per fer més agradable l'espera, la nova parada disposarà de bancs i marquesines, i es manté tot l'arbrat existent.

El projecte d'arranjament de l'àrea de zona blava contempla les actuacions per a la construcció d'una plataforma al carrer de l'Escorxador i quatre més al carrer del Dr. Frias. L'obra obligarà a reduir la superfície de l'àrea d'aparcament, que passarà a tenir 100 places i dos més per a persones amb mobilitat reduïda. Ara té capacitat per a 108 places . Les 4 places per a autocaravanes es mantenen però es reubiquen.

Tota la vegetació actual de l'àrea d'aparcament es manté, i cada una de les cinc parades disposarà de marquesina i bancs, segons el model de Reus Transport. També s'instal·larà un monòlit per informar els usuaris de la ubicació de les parades.

El projecte l'encarrega i el gestiona Reus Transport, té un termini d'execució d'1 mes i un pressupost de 40.000 euros.

Foto de la roda de premsa
Plànol de les parades de bus interurbà

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.