Notes de premsa

1.000 actes aquest 2019 contra el consum d'alcohol a la via pública

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 4/10/2019
Una parella d'agents de la Guàrdia Urbana patrulla pel centre de la ciutat.

La Guàrdia Urbana ha aixecat 982 actes en el que portem de 2019 contra el consum d'alcohol a la via pública. El cos municipal de seguretat manté la pressió policial contra l'incivisme, i aquest 2019 ja ha aixecat 2.467 actes contra actituds incíviques, especialment vinculades a l’oci nocturn. L’increment del número de controls de la Guàrdia Urbana ve motivat per la voluntat del Govern de Reus de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties veïnals. El consum d'alcohol a la via pública genera queixes de sorolls i deixalles.

La majoria de comportaments denunciats estan vinculats a l’oci nocturn, no tant pels locals com pels clients, que quan surten o es troben al carrer no respecten el descans dels veïns. La Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals, per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat; i controla les actituds incíviques que es poden produir a la via pública.

Consumir alcohol (982) i miccionar a la via pública (696) continuen sent els actes incívics més denunciats per la Guàrdia Urbana, seguits per embrutar la via pública (93) i molèsties per sorolls (73).

Les xifres demostren com el cos municipal de seguretat ha reforçat els controls de civisme en els darrers anys.

  • 2018: 2.557
  • 2017: 922
  • 2016: 1.557
  • 2015: 728
  • 2014: 581

Aquest 2019, fins al mes d'agost, ja ha aixecat 2.467 actes, quan durant el mateix periode de l'any passat en va aixecar 1.781.

Una parella d'agents de la Guàrdia Urbana patrulla pel centre de la ciutat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.