Notes de premsa

1.200 infants recreen la Víbria de Reus al Mercadal per dir «Hola Sant Pere!»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 12/06/2019
Foto de l'«Hola Sant Pere!»
Foto de l'«Hola Sant Pere!»

Prop de 1.200 nens i nenes, i un centenar de mestres, de 25 centres escolars de Reus han participat aquest dimecres, 12 de juny en el dibuix d'una Víbria gegant a la plaça del Mercadal, en una nova edició de l''«Hola Sant Pere!», una iniciativa, que organitza Canal Reus des de fa sis anys, i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus a través de les regidories de Cultura i d’Ensenyament i Política Lingüística.

Es tracta d'un esdeveniment festiu on els alumnes dels centres educatius donen la benvinguda a la Festa Major de Sant Pere de Reus. Després de la Mulassa, l'Àliga, el Drac, el Basilisc i el Lleó, enguany la Víbria pren el protagonisme.

Els artistes de Murals de Tarragona han estat, un cop més, els encarregats de perfilar la plaça del Mercadal amb la silueta d'un dels elements de foc de la ciutat. Com també és tradicional, una avioneta ha sobrevolat l'espai per copsar el mosaic des de l'aire.

Enguany, com a convidat especial, l'acte ha comptat amb la presència del gegantó Joan Petit, en el marc de l'esdeveniment solidari que coordina el Reus Deportiu, i que destina els fons recaptats a la lluita contra el càncer infantil. Els nens i nenes que participaran en el mosaic s'han preparat la cançó tradicional catalana del 'Joan Petit quan balla' que han cantat amb l'acompanyament musical dels músics de l'Aula de Sons. La festa ha finalitzat amb un esmorzar elaborat per la Pastisseria Caelles de Reus.

L’«Hola, Sant Pere!» està organitzat per Canal Reus TV i compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, l’Aeroclub de Reus, Murals de Tarragona, l’Aula de Sons, la Víbria de Reus, Tomàs Barberà, Pastisseria Caelles, Estrella Damm; i amb el patrocini de Borges, La Fira Centre Comercial i Elring Klinger.

Foto de l'«Hola Sant Pere!»
Foto de l'«Hola Sant Pere!»
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.