Notes de premsa

1.300 alumnes inicien una nova edició del programa «Cap nen sense saber nedar»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 18/10/2011
Inici del programa Cap nen sense saber nedar
Inici del programa Cap nen sense saber nedar

a d’Esports de l’Ajuntament de Reus inicia aquesta setmana una nova edició del programa «Cap nen sense saber nedar», obert als alumnes de segon de primària de les escoles públiques, concertades i privades de la ciutat. El programa recupera aquest curs el format de 25-26 setmanes d’activitat, desprès que el curs passat el programa eliminés l’activitat de tot el primer trimestre.

Un total de 1.246 alumnes de 31 centres educatius participen aquest curs en el programa. El programa té un cost de 145.000 euros, el mateix import que el curs anterior. En aquesta edició un total de 17 centres utilitzaran la piscina del Club Natació Reus Ploms i 14 centres la piscina del Reus Deportiu.

El programa, iniciat l’any 1986 amb tres escoles, és el més antic del catàleg d’activitats de l’Àrea d’Esports. Aquest curs 2011-2012, a més de recuperar l’activitat els tres trimestres del curs escolar, el programa incorpora un nou sistema de seguiment i control per millorar l’eficiència tant pel que fa al transport com al calendari d’ús de la piscina.

El programa contempla l’aprenentatge de tècniques bàsiques de natació i desenvolupa l’aprenentatge i experimentació de les qualitats físiques en el medi aquàtic. Els alumnes, que compten amb una assegurança especifica per aquesta activitat i disposen del transport des del centre escolar a la piscina (8 centres ho fan caminant) acompanyats dels professors.

Entre els alumnes hi ha un total de 14 infants amb necessitats educatives especials, que reben l’atenció directa de monitors per permetre el seu aprenentatge de manera personalitzada al mateix temps que la resta dels seus companys. Entre els centres participants també hi ha les escoles d’educació especial Alba de Reus i Nostra Senyora del Mar. El programa, en aquest casos, té una funció terapèutica orientada a les necessitats especials dels participants.

Inici del programa Cap nen sense saber nedar
Inici del programa Cap nen sense saber nedar

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.