Notes de premsa

1.400 alumnes participen en el cicle de la Vella Quaresma

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 10/03/2011

tal de 1.398 alumnes de 25 centres educatius participaran entre l’11 de març i el 15 d’abril en l’activitat escolar La Vella Quaresma, que es fa cada divendres de Quaresma a les Peixateries Velles.

Aquesta activitat educativa proposada des de l’Àrea d’Educació i Formació i l’IMAC consta de dues parts: a la primera, es treballa a l’aula la tradició de la Quaresma mitjançant un retallable per a cada alumne i així, cada setmana, pugui tallar una cama a “la Vella”. En aquesta fase els infants també aprenen la cançó de la Vella Quaresma, que després canten conjuntament durant la realització de l’activitat final a les Peixateries Velles.

Com a segona part de l’activitat, el Dimecres de Cendra es penja una imatge gegant de la Vella Quaresma a la plaça de les Peixateries Velles (la mateixa que es treballa a l’escola prèviament). Amb els centres que hi participen, cada divendres i mentre dura la Quaresma, es fa un espectacle d’animació infantil per tallar-li cada cama; els infants hi participen activament fins al moment de “serrar” la cama corresponent de la Vella. Cada setmana es convida una persona o persones diferents de la ciutat per tallar la cama que toca. Aquest divendres, 11 de març, hi participen les directores de l’Escola Bressol Municipal La Ginesta, Eva Viana, i de la Llar d’Infants El Roser, Montserrat Barceló, coincidint amb el fet que aquest divendres el públic assistent estarà format per l’alumnat de les escoles bressol municipals i de diverses llars d’infants de Reus. Aquesta proposta forma part del catàleg d’Activitats i Recursos Educatius que els docents poden trobar cada curs al web www.reus.cat/educacio. L’activitat de La Vella Quaresma s’adreça a infants de 0-3 anys i als de 3 a 6 anys.

La distribució de les diferents sessions que es faran a les Peixateries Velles cada divendres de Quaresma queda de la següent manera: les escoles bressol municipals i diverses llars d’infants (11 de març); l’Institut Escola Pi del Burgar, l’Escola Misericòrdia i l’EBE de La Salle (18 de març); les escoles Mowgli, Maria Cortina i Reus 21 (25 de març); l’Institut Escola Els Ganxets, l’Escola Prat de la Riba, l’EBE Alberich i Casas i l’Escola Teresa Miquel (1 d’abril); l’Escola Pompeu Fabra, l’Escola Joan Rebull i l’Escola Teresa Miquel (8 d’abril) i el Col·legi Sant Pau, el Col·legi Sant Josep i l’Escola Teresa Miquel (15 d’abril).

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.