Notes de premsa

27 concursants inscrits al 9è Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 7/03/2019
Presentació del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri
Imatge de la roda de premsa

La novena edició del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri s'ha presentat aquest dijous a la Fundació Teatre Fortuny, un certamen que tindrà enguany 27 concursants. La presentació ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, i també amb el President de la Fundació Teatre Fortuny, Santiago Vila; la directora de la delegació d'Espanya de la Royal Academy of Dance de Londres, Maria José Anton, i la coordinadora artística del Premi Internacional de dansa Roseta Mauri, Cristina de Anciola.

El concurs tindrà lloc al Teatre Fortuny de Reus del 20 al 23 de març de 2019, i  culminarà dissabte 23 de març al vespre amb la gala final en què actuaran els guanyadors i també ballarins professionals consagrats, entre els quals els ballarins principals del Ballet Nacional de Portugal Filipa de Castro i Carlos Pinillos. 

Aquesta edició compta amb 27 participants (24 noies i 3 nois) d’entre 16 i 21 anys. La majoria de participants procedeixen de Catalunya (15), dos són internacionals (de Mèxic i Colòmbia) i la resta vénen de diferents comunitats de l’estat espanyol ( 3 de Madrid, 3 de València, 2 de Múrcia, 1 de les Illes Balears, 1 de Saragossa).

Es tracta d'un dels concursos de dansa més ben dotats econòmicament dels que s'organitzen a l'estat espanyol i un dels que aporta més projecció als guanyadors i finalistes. Els tres primers premis consisteixen en dotacions econòmiques de 5.000 euros (concedit per la Generalitat de Catalunya), 2.000 euros (atorgat per la Diputació de Tarragona) i 1.000 euros (atorgat per l'Ajuntament de Reus).

A més, el palmarès inclou un premi beca d'estudis atorgant per la delegació a Espanya de la Royal Academy of Dance de Londres; una beca d'estudis del Reial Ballet Danès – Vermuts Miró; un premi del públic dotat amb 600 euros atorgat per l'Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona; una beca curs d'Endanza València 2019 i una beca pel VIII Campus Internacional de Dansa de València, dues beques d’estada a la Compañía Nacional de Danza, una beca d’estada a la companyia jove Valencia Dancing Forward, dues beques pel curs d’estiu Cuballet i dues pel curs acadèmic de formació professional de Barcelona Dance Centre i dues pel curs intensiu de l’escola Ballet Ruso de Barcelona.

Tres dies de concurs
El dimecres 20 de març serà el dia de la preliminar: es reben els concursants i s'assagen les variacions amb roba d'assaig a l'escenari, sense presència del jurat i a porta tancada.

Dijous 21 al matí es portarà a terme, a porta tancada, la fase eliminatòria i a partir de les 16 h es designaran els concursants que passen a la semifinal. Durant la tarda, a partir de les 18 h en sessions obertes al públic i gratuïtes, es realitzarà la semifinal i a les 21:15 h és previst que el jurat anunciï els noms dels finalistes.

Divendres 22 de març a partir de les 17:30 h i en sessió oberta al públic i gratuïta, es faran la classe de clàssic amb els finalistes, l'actuació dels finalistes, la votació popular i la deliberació del jurat, que proclamarà els noms dels guanyadors en les diferents categories a les 21:30 h aproximadament.

El jurat de l'edició 2019 del Premi Internacional Roseta Mauri és integrat per Ricardo Cervera, president del jurat i mestre de ballet del Royal Ballet de Londres; Henning Albrechtsen, professor de dansa clàssica i ex-sotsdirector del Real Ballet Danès; Agnès Letestu, Ètoile del Ballet de l’Òpera Nacional de París i Jone San Martín, ballarina i coreògrafa.

El professorat d'aquesta edició del Premi també inclou figures de gran prestigi i trajectòria en el món de la dansa, com són Arantxa Argüelles, la mateixa Jone San Martín i el pianista Lluís Carmona.

Gala de cloenda
La gala de dissabte 23 de març, a les 21:00 h, serà oberta al públic prèvia adquisició d'entrada i inclourà l'actuació de destacats ballarins espanyols que actualment treballen a importants companyies de dansa internacionals, els quals compartiran escenari amb els tres guanyadors del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri 2019. A la gala final s'hi podran veure Filipa de Castro i Carlos Pinillos (ballarins principals del Ballet Nacional de Portugal), Adela Ramírez i James Forbat (primers solistes de l’English National Ballet) i Vivian Sauerbreij i  Alberto Villanueva ( ballarins d’Introdans).

Presentació del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri
Imatge de la roda de premsa

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.