Notes de premsa

Acord de col·laboració entre la CCMA i l'Institut Municipal Reus Cultura per a la promoció i difusió de la Fira del Circ de Catalunya Trapezi Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 7/05/2021

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut Municipal Reus Cultura (IMRC) han firmat un acord de col·laboració per promocionar i difondre els actes i activitats de les dues properes edicions de la Fira del Circ de Catalunya Trapezi Reus, que aquest any celebra la seva 25a edició.

La propera edició del Trapezi Reus tindrà lloc entre el 12 i el 16 de maig a la capital del Baix Camp i serà molt especial, ja la Fira del Circ de Catalunya celebrarà el seu 25è aniversari. La Fira oferirà actuacions presencials complint totes les mesures sanitàries del moment i, per aquest motiu, també s’ha decidit allargar-la un dia més i espaiar més les actuacions.

Hi haurà una trentena de companyies catalanes i espanyoles per mostrar el talent del millor circ contemporani actual. La programació s’ha adaptat a les circumstàncies vetllant sempre per l’excel·lència i la promoció del talent. L’edició d’enguany presentarà diversos espectacles nous i algunes reestrenes.

Tant TV3 com Catalunya Ràdio faran un ampli seguiment de totes les activitats del Trapezi Reus a través dels diferents espais. A més, el 33 emetrà el dia 11, just abans de la inauguració de la Fira, un programa especial que presentarà els artistes de circ que hi participaran, així com els seus espectacles. Per la seva banda, el Super3 ha posat en marxa un concurs relacionat amb el Trapezi de Reus que tindrà com a premi poder assistir a un dels seus espectacles i conèixer de prop la companyia que l’interpreta. Així mateix, l'emissora iCat oferirà a la seva audiència una Experiència iCat relacionada amb la Fira.

L’Institut Municipal Reus Cultura va ser creat l’any 1988 per l’Ajuntament de Reus amb l’objectiu d’impulsar els diferents i variats aspectes de la vida cultural de la ciutat. Des de la seva creació, actua com a punt aglutinador, com a centre de generació i coordinació de l’activitat cultural de Reus i la seva àrea d’influència, amb la clara voluntat de situar la cultura a Reus com un dels principals actius de desenvolupament i de la projecció de la ciutat. Aquest organisme organitza el Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, durant la qual la ciutat de Reus s’omple d’espectacles a teatres i carrers convertint els diferents espais escènics en una gran pista de circ amb segell propi i obert a les noves disciplines del món del circ.

La Fira del Circ de Catalunya Trapezi Reus, guardonada amb el Premi Nacional de Circ del Ministeri de Cultura i amb el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat, s'ha convertit en un referent entre els festivals europeus d'aquesta matèria.

Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per fomentar la cultura, l’educació, la creació i la innovació.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.