Notes de premsa

Acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 17/01/2020
Foto Inauguració Reus Ciutat del Bàsquet Català

L’alcalde de Reus i el regidor d’Esports, Carles Pellicer i Josep Cuerba, presideixen aquest dissabte, 18 de gener al Teatre Bartrina a partir de les 19:00h l’acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català. L’acte també suposa el traspàs del títol a la ciutat de Balaguer, i compta amb la presència de l’alcalde del municipi lleidetà, i el president de la Fundació del Bàsquet Català, així com representants dels agents públics i privats vinculats a l’esport català i de la ciutat.

La Ciutat del Bàsquet Català 2019 ha suposat per a Reus una nova oportunitat per treballar l'esport des dels valors i des de les accions que fomenten la cohesió social i la promoció de la salut. En aquest sentit, en la programació desenvolupada destaquen tres eixos de treball a l'entorn de la formació, el bàsquet femení i les activitats populars a l'entorn d'aquest esport.

Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català ha comptabilitzat més de 50 actes. Activitats en àmbits com la competició, la promoció, la formació o les activitats culturals. Alguns exemples són:

  • Torneig Costa Daurada Cup Ciutat de Reus, per setmana Santa, amb participació internacional, que ha esdevingut el torneig fet a tot l’estat amb més nombre d’equips participants.
  • Jornada de Bàsquet a l’antiga, recreant el bàsquet dels anys trenta a la Plaça del Mercadal, amb una acurada representació del col·lectiu Mandrilia
  • Primer Torneig de Bàsquet de cadira de rodes, que tindrà continuïtat.
  • Cursos i jornades de formació per entrenadors i àrbitres.
  • Jornades de Medicina del Bàsquet amb participació i projecció internacional.
  • Actuació d’Art al carrer, amb el concurs de  pintura  horitzontal per a joves artistes, concretat amb la pintura del terreny de joc de 3 pistes de bàsquet a la via pública.

El bàsquet és un dels esports més arrelats a la ciutat, el segon en nombre de llicències federades o escolars al municipi i el primer esport entre la població femenina.

En aquest sentit, l’èxit de Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019 ha estat en gran part possible gràcies a la implicació dels clubs i entitats, com el Reus Deportiu, el Ploms, el Pare Manyanet, La Salle, el Joan Rebull, el Puigcerver, el Club Bàsquet cadira de rodes Costa Daurada i el Consell Esportiu del Baix Camp.

Foto Inauguració Reus Ciutat del Bàsquet Català

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.