Notes de premsa

Acte en memòria del 50è aniversari de l’assassinat de Cipriano Martos Jiménez (1942-1973)

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 18/09/2023
Placa en record a Cipriano Martos al Cementiri General de Reus.

Aquest diumenge 17 de setembre s'han complert 50 anys de l’assassinat, a Reus, de Cipriano Martos Jiménez , militant antifranquista, nascut a la província de Granada l'any 1942.

L’Ajuntament de Reus, a través de l’Arxiu Municipal, vol recordar-lo amb un acte en memòria seva, que tindrà lloc avui dilluns 18, a les 19.00h, a les dependències de l’Arxiu, al c. Sant Antoni Maria Claret, 3. L’acte servirà per recordar la figura de Cipriano Martos (Maldonadillo, Granada, 1942 - Reus, 1973) , el seu compromís amb la lluita antifeixista i finalment, la seva mort, assassinat sota tortura per la Guàrdia Civil, l’any 1973.

Durant tota la setmana estaran exposats al vestíbul diversos documents sobre la seva persona, com per exemple la còpia de l’expedient de la seva detenció –que a partir d’ara es podrà consultar a l’Arxiu.

A finals d’aquest l’any està previst continuar a l'Arxiu les activitats commemoratives amb una conferència i una ruta històrica organitzades per la Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya, amb vinculació al projecte Pla de Fosses 2020-2022 .

L’Arxiu continua treballant en projectes de memòria democràtica, tot reivindicant el record de totes aquelles persones de la ciutat que han defensat les llibertats i la democràcia, realitzant un acte de justícia social i no oblit.

Placa en record a Cipriano Martos al Cementiri General de Reus.
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.