Notes de premsa

Actes amb motiu de la festivitat de Corpus 2016

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 23/05/2016

La ciutat de Reus viu diferents actes festius amb motiu de la festivitat de Corpus des d'aquest dijous, 26 de maig, i fins al diumenge, dia 29. Dijous, dia de Corpus, es repartiran unes 2.500 coques amb cireres entre els 2.500 nens i nenes de les escoles de Reus que es preveu que vagin a la plaça del Mercadal per veure ballar la Mulassa i els Gegants.

A la tarda, la festa tornarà a tenir com a escenari principal la plaça del Mercadal, amb una celebració oberta a tota la ciutadania i en què es repartiran 4.000 coques gentilesa de Forn Sistaré de Reus. El cartell i el programa de mà d'enguany està protagonitzat per l'Ou com balla i, precisament per això, té forma d'ou.

D'altra banda, la cercavila i posterior actuació dels Bous de Foc, torna enguany a celebrar-se el dissabte al vespre, després que l'any passat s'avancés a dijous. La resta d'actes del programa de Corpus es mantenen com altres anys, amb cercaviles i ballades previstes tant dissabte com diumenge, que finalitzaran a la plaça del Mercadal al voltant de les 20:45 h un cop s'acabi la processó de Corpus. La programació de Corpus (del 26 al 29 de maig), és la següent:

Dijous 26 - LA COCA AMB CIRERES I ELS BOUS DE FOC

 • A les 9.00 i a les 16.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila de la Mulassa i dels Gegants per recórrer els carrers de la ciutat.
 • De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
 • 10.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels Gegants per a tots els infants de les escoles, mentre mengen la típica coca amb cireres.
 • 19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, arribada de la Mulassa i dels Gegants, que ens oferiran les seves ballades al so de la música de gralla. Durant l’acte, degustació de coca amb cireres per a tothom, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet i del Forn Sistaré.

Divendres 27
De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.

Dissabte 28 – ELS GEGANTS I ELS BOUS DE FOC

 • De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
 • 10.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulasseta i dels Gegants petits per a tots els infants.
 • 12.00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.
 • 18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels Gegants amb l’acompanyament musical de gralla i metall.
 • 18.30 h, pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de les Festes. Pólvora, música i sàtira per convidar a la festa.
 • 20:00 h, des de la PLAÇA DE SANT PERE, cercavila dels Bous de Foc, amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, que passarà per plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, carrer del Rosich, carrer d’en Vilar, carrer Metge Fortuny i plaça del Mercadal, on a les 20:50 h tindrà lloc la presentació del nou ball dels Bous de foc.
 • 21.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació dels bous de foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d’espurnes el públic que les envolta. Per finalitzar l’acte encesa conjunta amb la col·laboració del públic amb bengales infantils, que es repartiran abans de l’encesa.

Diumenge 29 - LA PROFESSÓ DE CORPUS

 • 10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que anuncia la sortida dels Gegants des de l’Ajuntament per recórrer els carrers de la ciutat.
 • De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
 • 12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa.
 • 18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, ofici religiós, celebració de la missa.
 • 18.45 h, des de l’AJUNTAMENT, anada dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga a la professó de Corpus.
 • 19.30 h, a la PORTA DE LA PRIORAL, ball solemne curt de l’Àliga. Tot seguit, PROFESSÓ DE CORPUS. Toc General de Festa. Professó encapçalada pels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga. Precediran el seguici religiós amb la creu processional els representants de les confraries amb els penons i estendards, els nens i nenes que fan la primera comunió, l’escolania i la capella de cantors, el Santíssim sota tàlem, els vicaris i rectors de les parròquies i el prior. Tancaran la professó els fidels, cantant himnes eucarístics. En diferents indrets del recorregut es podran veure catifes de flors. Recorregut: plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrer de Sant Pere Apòstol, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere.
 • 20.45 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.