Notes de premsa

Actes per commemorar el Dia Mundial de la Lluita Contra la SIDA

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

oper dia 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Lluita Contra la SIDA.

Des del departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Reus s’han organitzat diferents actes durant el dia 1 de desembre per commemorar aquest dia.

L’obertura de la jornada serà a les 09:00 h., amb una taula rodona sobre la prova ràpida del VIH, a l’Auditori del Palau Bofarull, al carrer de Llovera, 15. La taula serà presentada per la regidora de Família i Gent Gran, Misericòrdia Bonfill, i hi intervindran el Dr. Pedro Pardo, metge adjunt de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus; Gemma Galofre, membre del col·legi de Farmacèutics de Tarragona; Lluís Romero, tècnic de salut d’H2O; i Toni Aguilar, Assexora’tgn.

A les 10:00h., a la plaça de Prim, hi haurà instal·lades les taules de les entitats següents: Aids-Quth, AEC-GRIS, ARSU, Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, H2O, PASSIR, l’associació d’Estudiants de Ciències de la Salut, i també de l’Ajuntament de Reus.

A les 10:30 h. s’iniciarà una caminada contra la SIDA, que sortirà des de la plaça d’Anton Borrell, al parc de Sant Jordi, organitzada per Reus Esport i Lleure.

A les 11:15 h., arribada de les persones participants a la caminada, a la plaça de Prim, on es realitzarà un llaç humà al voltant de l’estàtua del general Prim. En aquest acte, també hi haurà una lectura d’escrits per part d’alumnes d’alguns instituts de Reus i membres d’algunes entitats.

A les 11:30 h., la regidora de Família i Gent Gran , Misericòrdia Bonfill, serà l’encarregada de fer la lectura del manifest.

Finalment, a les 18:00 els membres de l’associació d’Estudiants de Ciències de la Salut interpretaran una Performance sobre la SIDA.

Teatre de sensibilització
L’associació Teatreacció ha preparat un espectacle per a la prevenció de la SIDA i les infeccions de transmissió sexual. En aquest cas s’utilitza el teatre com una eina educativa necessària per als alumnes i útil per a les AMPA, per a la prevenció de conductes de risc entre els joves.

L’obra, sota el nom de «Què sí, vida!», es representa al Teatre de l’Institut Baix Camp de Reus, els dies 29 de novembre i 30 de novembre, i hi assisteixen com a públic els alumnes dels Instituts Gaudí, Tapiró, Baix Camp, Vilaseca, Domènech i Montaner i Gabriel Ferrater.

En aquest espectacle hi col·laboren l’àrea d’Ensenyament i Política Lingüística i el departament de Salut Pública.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.