Notes de premsa

Actes de tots els estils i per a totes les edats centren la Festa Major de Sant Pere 2021

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 11/06/2021
Daniel Recasens presentació programa Sant Pere 2021

La Festa Major de Sant Pere 2021 ja s’apropa i ja té definits totes les activitats que formen el programa d’actes, adreçat a tot tipus de públic i de tipologies diferents per arribar a tota la ciutadania.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha detallat el programa d’actes i ha destacat que “ens trobem amb una Festa Major amb un format més proper, recuperant el carrer i adaptant-se a les restriccions de la normativa actual atesa la situació de pandèmia”.

Per un costat s’ha intentat mantenir al màxim l’estructura festiva tradicional, amb el Pregó de Festa Major el dia 24, a càrrec de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge; les Solemnes Completes, el dia 28, i la processó per l’interior del temple de la Prioral el dia de Sant Pere, el 29 de juny, a la tarda.

Un dels objectius d’aquesta nova programació ha estat aconseguir una important multiplicació i expansió dels espais que acolliran els actes, tots adaptats a la normativa vigent: amb aforament limitat i amb reserva d’entrades anticipada, unes entrades que es posaran a disposició de la ciutadania a partir de mitjans de la setmana vinent.

La festa començarà oficialment el dia 24 de juny i s’acabarà el dia 29 de juny, dia de Sant Pere, amb les enceses de la Víbria i el Drac i la carretillada de Sant Pere, a càrrec del Ball de Diables, a l’annex del Parc de la Festa.

Mas Iglesias
S’hi faran els concerts vermut, del 25 al 28 de juny, amb la programació següent: Cati Plana i Pau Puig, La Gravetat de Coulom, Biflats i La Banda de la Festa Major.

També Les Varietées de Sant Pericu, a càrrec de Bravium Teatre, que seran els dies 25, 26 i 27 de juny.

Plaça d’Anton Borrell
Acollirà les següents propostes musicals:

 • Pep Gimeno Botifarra (24 de juny)
 • La Principal de la Bisbal (25 de juny)
 • La Revista 2021 (26 de juny)
 • Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries (27 de juny)
 • I l’Orquestra Metropol (28 de juny)

També serà l’escenari de la Nit de Foc el dia 23 de juny, amb les actuacions de les bèsties de foc de Reus i el Ball de Diables de Reus.

I, finalment, el dia 20 de juny, acollirà el 59è concurs de Colles Sardanistes.

La Palma
A La Plama s’hi faran els espectacles de caire més tradicional, com la presentació del Ball de Sederes, un nou ball que s’incorpora enguany al Seguici Festiu (el dia 19 de juny); les actuacions del Canó de les Festes i els parlaments del Ball de Pastorets i del Ball de Gitanes (25 de juny), el Ball de Dames i Vells (els dies 26 i 27 de juny, i finalment, la representació completa del Ball de Marcos Vicente (27 de juny).

Centres educatius de la ciutat
S’aprofitaran els espais d’alguns dels centres educatius de Reus per portar-hi els espectacles familiars:

 • Ambauka (24 de juny) a l’Escola Rubió i Ors
 • Xip Xap (25 de juny) a l’Escola Teresa Miquel i Pàmies
 • Mortello&Manzani (26 de juny) a l’Escola General Prim

L’Escola Teresa Miquel i Pàmies també acollirà les saranes (26 de juny) i l’actuació de les escoles de dansa que formen part de la Coordinadora de Dansa de Reus.

El Parc de la Festa
Al Parc de la Festa s’hi instal·larà una carpa de 75 metres de llargada, oberta lateralment per garantir la ventilació i amb una capacitat per a 1.000 persones.

Acollirà els concerts de gran format:

 • Gertrudis (24 de juny)
 • Els Pets (25 de juny)

També s’hi faran altres propostes com la Nit de Fer l’Índiu reformulada en un concert (el dia 26 de juny) i les actuacions del Seguici Festiu Petit (27 de juny) i el Seguici Festiu (dies 28 i 29 de juny).

Hi haurà doncs 4 oportunitats per veure el Seguici Festiu de la ciutat, una la tarda del 28 de juny, a les 18:30h, i tres durant el dia 29 de juny, una al matí a les 11:00 h, i dues a la tarda, a les 17:30 i a les 20:30 h, convertint d’aquesta manera la carpa en el Carrer de la Festa.

Centre Cultural El Castell
Finalment, el darrer espai remarcable del programa d’actes de Sant Pere 2021 serà el Centre Cultural El Castell, amb dues propostes expositives relacionades amb la festa i que es podran veure del 16 de juny al 2 de juliol:

 • “Façanes, peixeres i un conte”, amb muntatges de gran format relacionades per l’artista vilanoví Iakaré.
 • “Membranòfons. Quan l’artesania esdevé art”, amb un gran nombre de timbals elaborats per Xixo Ortiz, pintats per diversos artistes d’arreu del territori.

 

Daniel Recasens presentació programa Sant Pere 2021

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.