Notes de premsa

Adjudicades les obres de rehabilitació del Mas Totosaus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 13/01/2022
Recreació projecte Mas Totosaus

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a Construcciones Asensio Sl les obres de rehabilitació de msa Totosaus, per destinar-lo a espai administratiu. El contracte s’ha adjudicat amb un pressupost de 199.900,71 euros (IVA inclòs), i el termini d’obres fixat és de 8 mesos.

El projecte de rehabilitació preveu rehabilitar l’edifici per adaptar-lo a les necessitats del nou ús tot mantenint al màxim l’essència original del mas, que es considera un edifici amb un alt valor patrimonial.

L’actuació té la voluntat de restaurar l’edifici modernista tot adaptant-lo a les exigències actuals d’accessibilitat, salubritat, confort i seguretat, tot respectant la seva morfologia original i els seus elements amb més valor històric i patrimonial. Les modificacions més significatives es centren en garantir la seguretat estructural de l’edifici, fer-lo accessible, i equipar-lo mitjançant la renovació de les instal·lacions.

Un altre grup d’intervencions més suaus es centren en la rehabilitació funcional i la restauració del Mas. Aquestes actuacions consistiran en la impermeabilització de nou de la coberta, la rehabilitació i restauració dels paviments, les fusteries interiors i exteriors, les façanes, i els interiors, l’equipament amb nou mobiliari fix... etc.

La proposta conserva l’estructura de murs actuals i distribueix els nous usos en planta baixa adaptant-se a la mida i a la posició de les sales existents. Es conserva l’accés actual com a espai de porxo exterior on s’hi instal·larà una reixa metàl·lica per evitar intrusions;  la sala central es destinarà a espai polivalent i de reunions; les dues sales posteriors més al nord es destinaran a despatxos, i la saleta contigua al porxo d’accés en la façana sud es destinarà a magatzem.

Les úniques novetats, que comporten l’enderroc d’uns envans i uns armaris es produeixen a la façana oest, on s’hi situarà un nou bany adaptat, on hi havia l’antiga cuina, i un espai que es destinarà a la instal·lació d’una plataforma elevadora per facilitar l’accessibilitat de forma discreta sense haver de modificar la volumetria exterior. Pel que fa a la planta soterrani, com que compta amb finestres de ventilació a l‘exterior, s’aprofitarà per donar-li ús com a espai d’instal·lacions

Edifici modernista
El Mas Totosaus és un maset aïllat projectat l’any 1906 per l’arquitecte reusenc Pere Caselles per a “Doña Elvira Figueras, viuda de Totosaus”. Es tracta, doncs, d’un edifici modernista amb un alt interès històric i patrimonial que es troba en procés de catalogació per part de l’Ajuntament de Reus.

L’edifici presentava patologies pròpies del pas del temps que afecten tant als seus elements estructurals, com als acabats superficials interiors i exteriors.

Recreació projecte Mas Totosaus
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.