Notes de premsa

Alta mèdica per a un dels dos afectats de legionel·losi que seguien hospitalitzats a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 27/10/2003

nalítiques practicades fins al moment no detecten la presència de Legionel·la pneumophila serogrup 1

L'home de 25 anys que va ingressar el passat dia 18 d'octubre a l'Hospital Universitari de Sant Joan de Reus amb legionel·losi ha estat donat d'alta aquest divendres. Amb aquesta alta mèdica, només resta ingressat l'home de 70 anys que va iniciar símptomes el 4 d'octubre i que va ser hospitalitzat el dia 10. La seva evolució és favorable.

En relació amb la investigació dels sis casos de legionel·losi diagnosticats en persones residents a Reus, l'Ajuntament de Reus i el Departament de Sanitat i Seguretat Social informen que, a data d'avui, les anàlisis de les mostres ambientals no han detectat la presència de Legionel·la pneumophila serogrup 1, que és la causant de la majoria dels brots de legionel·losi que es declaren.
La investigació realitzada per tècnics de la regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Reus i del Departament de Sanitat i Seguretat Social ha confirmat que les 17 torres i condensadors evaporatius censats per l'Ajuntament, més un humidificador sense afectació ambiental, segueixen programes de manteniment i autocontrol.
D'aquestes 17 torres, se n'han inspeccionat 15, que són les que es troben situades en un radi de menys de 4 quilòmetres en relació amb la residència dels sis casos diagnosticats. D'entre aquestes 15, n'hi ha 8 que es troben en un radi de menys de 500 metres de com a mínim un dels casos i una altra a menys d'un quilòmetre.
És per això que es va determinar la recollida de mostres d'aquestes 9 instal·lacions, per bé que finalment només s'han recollit mostres de 8 atès que una de les torres estava buida per tenir un funcionament estacional.
Amb posterioritat a la recollida de mostres, a més, s'ha efectuat un tractament de xoc preventiu en totes les instal·lacions.
Igualment s'han recollit i analitzat mostres d'una font ambiental que emet habitualment aerosols dins l'àrea de circulació que, d'acord amb les enquestes epidemiològiques realitzades, es correspon amb algun dels sis casos diagnosticats.
Els tècnics de l'Ajuntament de Reus i del Departament de Sanitat i Seguretat Social segueixen la investigació de les mostres clíniques i ambientals.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.