Notes de premsa

Alumnat del Col·legi Pare Manyanet de Reus visita el Centre Social El Roser i en fa una donació d’aliments

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 20/06/2022
Alumnat del Col·legi Pare Manyanet de Reus visita el Centre Social El Roser

Aquest dilluns, 20 de juny, 79 alumnes dels quatre grups de sisè de primària del Col·legi Pare Manyanet han visitat el Centre Social El Roser. Ho han fet acompanyats per la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, i quatre professores i guiats pel coordinador d'aquest nou equipament que depèn de la Regidoria de Benestar Social. Amb anterioritat, han treballat a classe el tema de la solidaritat mitjançant els tallers de sensibilització a partir del conte «Amb ganes de volar». Una sensibilització vers les diverses situacions de vulnerabilitat que ara acaba amb la visita al Centre Social El Roser. A més de conèixer el funcionament d’aquest equipament municipal, han fet una donació d’aliments al rebost social d’aquest centre, que atén persones vingudes d'Ucraïna que necessiten ajuda i col·lectius vulnerables.

El conte solidari «Amb ganes de volar», editat per la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus, ha estat escrit per Òscar Fabregat, de l'ONG Mirades del Món, i il·lustrat per Armand, a partir dels dibuixos de l’alumnat de cicle mitjà de l’escola la Vitxeta. D’aquest conte se n’ha fet la versió animada, a càrrec de Yola Albalat. Una proposta audiovisual per tal que el conte pugui arribar a tots els infants de la ciutat de Reus a través de la pantalla. Es tracta d’un conte que vol apropar la realitat de la crisi migratòria als infants per tal que puguin reflexionar sobre les diferències i les similituds de diferents parts del món amb una mirada des del cor, el respecte i la solidaritat mútua. És un material didàctic idoni per treballar els conflictes, les crisis migratòries i la pau.

La visita al Centre Social El Roser i l’activitat «Amb ganes de volar», formen part del projecte «Presidenta't», que des de fa un temps es fa durant el tercer trimestre amb l’alumnat de 6è de l'Escola Pare Manyanet. L’objectiu és empoderar l’alumnat per tal d'ajudar en temes d'actualitat. El curs passat aquest treball es va fer en clau ecològica i aquest curs, s’ha tractat des de l’àmbit humanitari i solidari. És, en definitiva, una manera de posar l'escola al servei de la societat i de la ciutat.

Donacions al Centre Social El Roser
Tothom que vulgui fer donacions d'aliments pot contactar amb el Centre Social El Roser, ubicat al número 1 del carrer Josep Caixés, enviant un correu electrònic a [email protected].

Alumnat del Col·legi Pare Manyanet de Reus visita el Centre Social El Roser

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.