Notes de premsa

Alumnat del Mas Carandell ofereix un passeig guiat pels masos de la Boca de la Mina

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 11/07/2006

arandell, en col·laboració amb la Regidoria de Relacions Cíviques, ha preparat per a aquest dimecres, 12 de juliol, a les 11:00 h, una sortida per la ruta «Anem al Mas», un dels itineraris que proposa la «Guia de Rutes de Reus» elaborada per l’alumnat del passat Taller d’Ocupació IV, sota la coordinació del seu equip pedagògic i docent.

El punt de sortida per iniciar aquest passeig, d’una hora i mitja de durada aproximadament, estarà al Mas Carandell. La passejada, que es farà per zones amb ombra i de fàcil passeig, la guiaran alumnes del mòdul formatiu «Agent de desenvolupament cultural» desenvolupat en el marc de l’actual Taller d’Ocupació V de l’IMFE. La ruta és oberta als mitjans de comunicació que us podeu apuntar a tota o a una part de la caminada.
Durant el recorregut, les quatre persones que conduiran els grups aportaran informació sobre la decoració, els usos i la història del Mas Carandell i de la resta dels Masos de la Boca de la Mina. L’itinerari recorre el passeig de la Boca de la Mina des de l’avinguda del Comerç, on tot passejant es visitaran el Mas Creus, el Mas de la Família Navas, (propietària de la Casa Navas de la Plaça Mercadal), el de la Font del Lleó, el Mas Banús, el Mas Gasull, el Mas Llopis de la Fumera del Sanromà (que es diu que va servir d’inspiració a Antoni Gaudí per fer algunes de les seves obres) i el Mas del Molí de la Vila. Un cop passades les bases del bacallà (pantà de Riudecanyes) la ruta finalitzarà de nou a Mas Carandell, on hi haurà un aperitiu per als assistents.
Al llarg de la visita es podrà gaudir d’interessants panoràmiques com: la pedrera de Cobic, les cases del poble de Castellvell i l’Ermita de Santa Anna, que va inspirar el pintor reusenc Hortensi Güell. També es podrà contemplar l’emblemàtic Institut Pere Mata.
La Guia de Rutes de Reus presenta tres recorreguts urbans per la ciutat de Reus i dos circuits pel Museus de la ciutat.
El Taller d’Ocupació gestionat per Mas Carandell és la quinta edició d’un programa cofinançat amb fons públics, amb la participació de l’Ajuntament de Reus, el Servei d’Ocupació de Catalunya i Fons Social Europeu. Hi participen 16 persones majors de 25 anys en situació d’atur que combinen la formació i la pràctica professional durant un any en dues especialitats: Agent de desenvolupament cultural i Jardineria.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.